Bliv klogere på de forskellige vintyper herunder.
Rødvinen er helt praktisk en gæret frugtsaft, lavet på blå vindruer så som de populære druer Zinfandel og Pinot Noir. Men hvordan fandt man på at lave rødvin og hvordan foregår produktionen?
Dette kan du blive meget klogere på her, hvor vi tager dig gennem rødvinens historie og tegner et billede af, hvordan vinen kommer fra marken og til sidst ender hjemme på vinreolen.
Se også vores udvalg af udsøgte rødvine fra bl.a. Amarone og Barolo.
Hvidvin er ligesom rødvinen en gæret frugtsaft. Den laves oftest på grønne og gule druer som Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc. Men hvidvin kan også laves på blå druer som Pinot gris, hvis man fjerner skallerne efter saften er presset ud af disse og inden gæringen er startet.
Hvidvin er egentligt ikke hvid, men derimod næsten alt fra klar som vand, over mod det let gullige og gylden til svagt grønlig. Men hvorfor bliver hvidvin så kaldt for hvidvin? Det og meget mere kan du få svar på, hvis du dykker ned i hvidvinens historie.
Rosévin får sin genkendelige farve under gæringen af druerne. Her fjernes skallerne få timer efter at processen er sat i gang, og resultatet er den ikoniske lyserøde farve, flere og flere danskere lærer at kende og elske.
Som resultat af dette er der også mange druer, der kan bruges til at lave rosévin, men nogle af de mere populære er druer som Syrah/Shiraz og Grenache.
Champagne, Cava, Crémant. Kært barn har mange navne, og det samme er tilfældet for den festlige mousserende vin.
Mousserende vin er vin med kulsyre. Under fremstillingen af vin, tilsætter man sin druesaft noget gær. Gæren gør at druesaften udskiller kulsyre. Under produceringen af almindelig vin gøres dette i åbne kar, mens man i mousserende vin sørger for at beholde kulsyren, for at få et resultat med lækre bobler.
Mousserende vin har en spændende historie, som du kan læse meget mere om inde på siden her.
Portvin bliver fremstillet i den nordlige del af Portugal langs Duoro-dalen, der har sit navn efter Duoro-floden. Floden har sit udspring i Spanien, og strækker sig gennem Portugal, hvor den møder Atlanterhavet ved byen Porto.
Klimaet i Duoro-dalen spiller en stor rolle i produktionen af Portvin. Vintrene er fugtige og kolde, mens somrene er utroligt varme. Det giver druerne en modning, der resulterer i Portvinens ikoniske duft.