En citron eller en hollandaise med lidt bid… Vi serverer ofte fisk med lidt syre på siden, og jo federe fisk desto mere syre. Når det så gælder vinen, der skal ledsage fisken, så er det vigtigt, at den også har syre - og det har de fleste hvidvine.
Fisk er i sig selv ikke så dominerende i smagen, så når du vælger vin, afhænger det faktisk mere af tilberedningen og af tilbehøret til fisken.
Er du også vild med skaldyr? Så se vores tips til gode vine til skaldyr her
Hellefisk er en fladfisk, og dit vinvalg afhænger af tilberedningen. Hvis du bager eller damper fisken, er hvidvin med en god syre et godt valg - fx en tør Riesling eller en Sauvignon Blanc. Grilles hellefisken eller skindsteges den, skal der en fadlagret vin til - oversøisk fadlagret Chardonnay er yderst velegnet.
Står menuen på sild så fortsæt endelig med en øl til den marinerede sild! Er silden derimod stegt, kan du med fordel servere en hvidvin med lidt sødme, fx en Riesling.
Selv om de fleste tænker hvidvin, når vi siger fisk, så kan rødvin faktisk også fungere til fisk.
Rødvin har også den syre, som er så vigtig til fisk, men derudover har de fleste rødvine også tannin, og det giver en meget metallisk smag, når man drikker den til fisk. Gå derfor efter en rødvin med meget lidt tannin og helt uden fadlagring, hvis den skal passe til fisken.
Vi anbefaler en Beaujolais, eller andre unge og frugtrige rødvine.
Skjold-Burne har et imponerende udvalg af vine. Køb i webshoppen og få leveret direkte til døren. Du får fri fragt allerede ved køb for 600 kr.