Rum Sour er lavet på præcis samme måde som den traditionelle Whisky Sour. Forskellen er bare, at der bliver brugt rom i stedet for Whisky eller Bourbon. For at skabe den perfekte kombination af de fantastiske smagsnoter af karamel, det sure skud fra citronen, sødmen fra sukkeret og æggehviden til at sætte prikken over i’et, kræver det den perfekte rom. Davidsen’s Selected Release Rum, Blend 9 eller Davidsen’s X.O. Limited Release Rum, Blend 17 vil uden tvivl kunne tage din Rum Sour til helt nye højder.
Vores opskrift på den perfekte Rum Sour kan ses nedenfor:
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Det er valgfrit, om du vil have æggehvider i din drink, så hvis du har glemt at købe pasteuriserede æggehvider, kan du godt udelade dem. Selvom det er valgfrit at tilføje æggehvider i Rum Sour, mener vi, at en perfekt Sour indeholder æggehvider. Æggehviden er med til at skabe en god cremet konsistens og runder cocktailen godt af.
Old-fashioned er en sand klassiker, som er blevet skænket op siden starten af 1800-tallet. I original form er Old-fashioned lavet med Whisky eller Bourbon, men cocktailen kan også laves med andre spiritusser. En Rom Old-fashioned smager himmelsk og udover at have en fantastisk smag, så er den også utrolig nem at lave. Rom Old-fashioned er en cocktail med en del rom i, så det gør en stor forskel, hvilken rom man bruger i drinken. Davidsen’s X.O. Black Label Rum, Blend 15 vil give din Rom Old-fashioned en dyb og mørk karakter, hvor en Davidsen’s X.O. Blue Label Rum, Blend 22 vil give din Old-fashioned dejlige smagsnoter af appelsin og banan.
Her kan du se vores opskrift på den perfekte Rom Old-fashioned:
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Rom Old-fashioned vil over tid ændre sig i smagen, hvilket gør denne cocktail til en skøn smagsoplevelse. Når isen stille smelter i glasset, vil cocktailen gradvist fortyndes. Jo længere du er om at drikke cocktailen, des rundere og blødere bliver den. Den første tår du tager af din Old-fashioned, er slet ikke den samme som den sidste. Så hvis du synes, den er for stærk til at starte med, så giv den tid i glasset, og så skal den nok udvikle sig din fordel.
Den klassiske Mojito er utrolig velkendt og elsket af mange. En god Mojito er nem at lave, men for at lave den bedste Mojito kræver det en perfekt rom. Det skal være en rom, som man kan smage i cocktailen, men den må heller ikke overdøver de andre ingredienser i den fantastiske cocktail. Et godt valg til den perfekte Mojito-rom er Davidsen’s Silver Rum. Davidsen’s Silver Rum er en blød rom, som tilfører en Mojito god dybde og smag, men som heller ikke overdøver smagen af frisk lime og mynte.
Du kan finde vores opskrift på den perfekte Mojito nedenfor:
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Sørg for at få det meste af limesaften ud af limeskiverne men pas på ikke at ødelægge myntebladene, da det vil give Mojitoen en uønsket grøntsagssmag. Når limesaften og myntebladene er mast, tilsætter du knust is og rom. Sørg for at få rørt godt rundt i glasset for at få mixet alle ingredienserne. Hvis meget af isen er smeltet, kan du tilføje ekstra knust is. Hæld herefter ca. 2 cl. danskvand i glasset (helst ikke mere end det, da drinken godt kan blive for vandet). For at opnå den bedste oplevelse med din Mojito, anbefaler vi at drikke din cocktail uden sugerør, da du hermed får en mere komplet smagsoplevelse.
Cuba Libre er en ren klassiker. Mange mennesker ser rom og cola som en kedelig drink, hvor man bare kan bruge den billigste rom. Sådan er det slet ikke! Selvom colasmagen ofte kan overtage, er rommen en vigtig del af drinken, hvilket er grunden til, at man altid skal bruge en god rom for at lave en fantastisk drink. Der er forskel på en Cuba Libre og en rom og cola. En Cuba Libre er lavet primært på rom og cola, men for at gøre den mere til en drink, indeholder drinken også limesaft og et skvæt Angostura Aromatic Bitters. Dette giver drinken en mere frisk og kompleks smag, som balancerer perfekt med det søde fra colaen. Se vores opskrift på den perfekte Cuba Libre her:
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Husk altid at fylde dit glas helt op med is, når du laver en drink/cocktail. Det vil give dig den bedste kvalitet i længst tid. Ved at have meget is i glasset vil drinken hurtigere blive kølet ned. Dette får isen til at smelte langsommere, og dermed vil drinken holde sig koldere i længere tid, og du undgår, at drinken bliver for fortyndet. Hvis du hverken har lime eller Angostura Orange Bitters, vil Davidsen’s Gold Rum være et ideelt valg i en normal rom og cola.
Når de fleste hører ordet Daiquiri, tænker de på den frosne slags, som måske mere er en dessert, end det er en cocktail. Forskellen på den frosne cocktail og den klassiske Daiquiri er, at den klassiske er lidt mere elegant. Den er hverken for sød eller sur og er utrolig simpel at lave. Selvom den klassiske Daiquiri kun består af tre simple ingredienser, er det en utrolig lækker cocktail med en masse smage, som komplementerer hinanden fantastisk. Cocktailen er nem at få til at passe til lige netop din smag. I de fleste opskrifter på Classic Daiquiri anbefales det at bruge en lys rom såsom Davidsen’s Silver Rum, som komplementerer cocktailen godt og giver den en god frisk smag. Dog vil vi slå et slag for at bruge en mørkere rom som Davidsen’s Special Release Rum, Blend 5, Davidsen’s Superior Release Rum, Blend 12 eller Davidsen’s X.O. Limited Release Rum. Alle er ifølge os perfekte til en Classic Daiquiri. Vores opskrift på den perfekte Classic Daiquiri er:
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Som tidligere nævnt er drinken utrolig nem at gøre personlig. Hvis du ikke føler, der er nok rom i, kan du sagtens holde lidt igen med de andre ingredienser, indtil du rammer din fortolkning af den perfekte Classic Daiquiri. Det samme kan du gøre med det sure og det søde. En god tommelfingerregel er, at hvis du ikke ved, hvordan du kan lide din Classic Daiquiri, er blandingsforholdet 2:1:1 dvs. 2 dele rom, 1 del limesaft og en del sukkersirup.
Du kan også sagtens tilføje bær til din cocktail som f.eks. hindbær. Bare tag 4-5 hindbær og ryst dem sammen med de andre ingredienser. Isen i mixeren skal nok få most hindbæren hvorefter du sier kernerne væk. På den måde kan du også sætte dit helt eget præg på din Classic Daiquiri.
De fleste kvinder elsker den, og de fleste mænd elsker den i alt hemmelighed. Og vi er helt enige. Hvad er der ikke at kunne lide? Bær, alkohol og is samlet i en cocktail. Den frosne lyserøde cocktail er nok mest kendt med jordbær, men den kan laves med stort set alle frugter og bær. Selvom frugten og bærrene er den primære smag i cocktailen, er det ikke ligegyldigt, hvilken rom man bruger. Rommen tilfører cocktailen en dybde, og den vil meget ofte blive for sød uden. Rommen hjælper med at balancere cocktailen og giver den et friskt pust. Davidsen’s Silver Rum er et godt bud på en rom, som i den grad vil kunne løfte din Frozen Daiquiri til et helt andet niveau. Når vi laver en Frozen Daiquiri bruger vi oftest jordbær, og du kan se vores opskrift på den perfekte Frozen Daiquiri her:
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Mængden af is kan variere fra frugt til frugt. Frugtsiruppen og sorbeten skal selvfølgelig også stemme overens med den frugt, du bruger i cocktailen. Frugtsiruppen kan købes i diverse supermarkeder men er ofte ret dyr. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du kan lave din egen frugtsirup uden at skulle bruge en formue på det. Du kan finde opskrifterne her.
De fleste kender nok denne cocktail under navnet Dark ’n Stormy, men i vores opskrift har vi brugt Davidsen’s Pirate Release Rum, Blend 8, så derfor skal den selvfølgelig hedde Stormy Waters. Opskriften og fremgangsmåden er den samme, som når man laver en Dark n’ stormy. En mørk rom med masser af karakter mixet med frisk lime, den stærke ginger beer og en smule Angostura Aromatic Bitters. Hvis man synes, at ginger beer er for stærk, er det muligt at tilføje et skvæt sukkersirup. Opskriften på den perfekte Stormy Waters er:
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Husk altid at fylde dit glas helt op med is, når du laver en drink/cocktail. Det vil give dig den bedste kvalitet i længst tid. Ved at have meget is i glasset vil drinken hurtigere blive kølet ned. Dette får isen til at smelte langsommere, og dermed vil drinken holde sig koldere i længere tid, og du undgår, at drinken bliver for fortyndet.
Ovenfor kan du se den nemmeste og hurtigste måde at lave din Stormy Waters på. Hvis du ønsker at præsentere cocktailen på en mere stilfuld måde, er det også ret enkelt. Rækkefølgen på hvilke ingredienser, du hælder op i glasset, kan gøre udtrykket mere spændende. Ved at benytte sig af den rigtige rækkefølge, kan selv de mest uerfarne bartendere få lagen frem i deres Stormy Waters. Start med at fylde glasset med is. Tilføj herefter limesaft og ginger beer i glasset, hvor der stadig er plads til rommen. Hæld forsigtigt Davidsen’s Pirate Release Rum, Blend 8 i og slut af med Angostura Aromatic Bitters. Ved at gøre det i denne rækkefølge vil rommen og bitteren ligge i det øverste lag, og dine gæster vil med garanti komplimentere dine bartenderevner. Hvis der skal sugerør i glasset, så husk at gøre det, inden du hælder rommen i.
Rum, ananas juice og kokosnød er altid blevet mixet sammen lige fra da den første rum blev lavet, hvor den mere morderne Piña Colada først så dagens lys i starten af 1950erne. Til sammenligning findes der en Cuban-style piña Colada som ikke indeholder kokosnød, og nok nærmere minder om en ”shaken Pineapple Daiquiri” serveret med Barcadi rum, ananas juice, lime og sukker.
Ikke desto mindre er der en grund til at noget bliver refereret til som en klassiker, og man kan vist roligt sige (uden at fornærme nogle) at en Piña Colada hører til blandt klassikerne og forbindes med sommer, varme og hvide sandstrande.
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
Den traditionsrige Brasilianske cocktail Caipirinha som udtales ”kai-Pur-Een-Ya” er en simpel og rustik drink, oftest serveret uden pynt. Men som med så mange andre drinks, er den ikke så ligetil at lave selvom den ser simpel ud. Det er nemlig vigtigt at få fjernet kernen i limen, og stødet flormelissen godt og grundigt så det nemmere kan røres ud i drinken.
Caipirinha oversættes direkte til ”landets lille pige” og opstod i São Paulo staten. Der findes mange historier om hvordan denne cocktail opstod. En af historien siger at cocktailen angiveligt blev brugt i det 19 århundrede som en cocktail bestående af ”cachaça, lime, honning, hvidløg” imod den spanske syge.
Den medicinske cocktail ankom overtid til havnen i Santos hvor den oprindeligt blev døbt Caipirinha, eftersom den oprindelige ingrediens cachaça kommer fra Piracicaba i São Paulo staten.
Ingredienser:
Pynt:
Fremgangsmåde:
For at få den bedste balance imellem syre, sødmen og alkoholen, er ingredienserne alfa og omega. I den originale Brasilianske Caipirinha bruges der Limão Tahiti (Citrus Aurantifolia) lime, vær opmærksom på at bruge modne lime som føles blød når du klemmer om den.