30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
beni_batisiolo_4.jpg

BENI DI BATASIOLO

Deres passion

At producere fremragende vine ved hjælp af gamle traditioner og samtidig følge med udviklingen.

Følelsen af en god vin

God vin kan måles på mange måder, men en god vin vil afsløre vingårdens standarder og unikke traditioner. Traditionerne kan oftest dateres langt tilbage til de første generationer af vinbønder. Dette gør sig også gældende for Beni di Batasiolo.

Med passion forsøger Beni di Batasiolo at bevare hver vins unikke identitet. Dette har resulteret i nogle helt exceptionelle vine fra områder som: Cerequio, Bussia, Brunate, Briccolina og Boscareto. Sidstnævnte er det område, hvor Beni di Batasiolo har produceret nogle af sine bedste og mest prisvindende Barolovine, som har været med til at føre denne exceptionelt dygtige vinproducent op i toppen af Italienske vinproducenter.  

beni_batisiolo_6.jpg

Beni Di Batasiolo

Historien om Beni di Batasiolo begynder med familien Dogliani, som i fem generationer har produceret vin i Langhedistriktet, hvor de tog produktionen af vin til helt nye højder. I 1978 købte familien Dogliani den historiske vingård ”Kiola” med de dertilhørende syv ejendomme beliggende i den internationalt anerkendte Cuneo-provins i Piemonte.

Her påbegyndte de dyrkningen af den berømte Nebbiolo-drue, hvilket siden hen har medført et utal af perlevine. Beni di Batasiolo råder i dag over hele 156 hektar jord, hvoraf de har 5 Barolo-vinmarker.

beni_batisiolo_8.jpg

Ønologen/vinmageren

Beni di Batasiolo arbejder yderst passioneret, målrettet og med akkuratesse for at perfektionere deres vine. En proces som de selv beskriver som ”en af de mest fascinerede eksempler på samarbejde mellem mennesker og naturen”, og det er et ansvar, som deres ønologer Oreste Dogliani og Paolo Pronzato kender alt til.

Deres tilgang er baseret på 2 grundlæggende værdier: kendskab, som i det her tilfælde indebærer viden om dyrkning af vindruer samt personligt flair, som hos Beni di Batasiolo indeholder halv passion og halvt instinkt. Beni di Batasiolos tilgang til dyrkning af vindruer vidner derfor om en kompleksitet og en dedikation, som er med til at give hver vin sit særlige præg. 

beni_batisiolo_.jpg