Nebbiolo er en drue, som stiller høje krav til klimaet, da den kun vokser under helt specielle forhold. Som tidligere nævnt stammer druen fra det smukke Norditalien, nærmere bestemt Piemonte, hvor den har helt perfekte forhold til at vokse. Nebbiolo er speciel, fordi det er en vinstok, som spirer som en af de første, men som er en af de sidste, der modner. For at vinen skal kunne lykkes, kræver det en lang modningssæson med meget lys samt, at området ikke risikerer efterårsfrost. Disse faktorer gør også, at 99% af al produktion af Nebbiolo-vine sker i Piemonte, Italien, hvor hovedparten af druen kommer fra. På de sydvestvendte skråninger står rækkerne af Nebbiolo-stokke side om side, hvor de sammen nyder godt af den lange solperiode.
Med sin lyse farve og ekspressive kirsebærduft kan nogle godt forveksle Nebbiolo med Pinot Noir. Nebbiolo har et højt indhold af tanniner og en god syre, som dog skiller sig ud fra den klassiske Pinot Noir. Vinene kan også have et eventyrligt spektrum af smagsaromaer bestående af blandt andet kirsebær, tobak, lakrids og roser. Nogle af de mest kendte vine, som er lavet på denne drue, er Barolo og Barbaresco, som er vine med stort lagringspotentiale. Barolo skal for eksempel lagre hele 36 måneder, inden den bliver sat til salg og mange af dem har et lagringspotentiale på over 10 år.
Da Nebbiolo er en meget tør vin med masser af syre og tanniner, skal man passe lidt på, hvad man spiser til denne formidable drue. En ret uden for meget sødme og krydderi såsom rødt kød eller lam er en af Nebbiolo-druens foretrukne følgesvende. Uden mad kan Nebbiolo-druens karakteristika blive for tør for mange forbrugere. Druen er også kendt for at være en af de bedste samspilspartnere med trøffel, men den vil også være et godt match til andet såsom svamperetter, kylling, faste oste og sammenkogte kødretter i vinsauce. Nebbiolo er i det hele taget en fantastisk madvin.