Yderst elegant Barolo, perfekt til det røde kød, vildt, en god steg eller gryderetten.
Vinen er intens rubinrød i glasset med orangefarvede reflekser, som bliver mere udtalt efter et par års lagring. I næsen er en tydelig duft af rød frugt, jordbær, kirsebær og mørke skovfrugter samt lidt hvid peber, som er karakteristisk for Novello. Munden fyldes med en varm og sødlig smag af vanilje og rød frugt. Let krydrede noter blandes med den røde frugt og gør vinen yderst elegant. Tør i munden med bløde tanniner, der smyger sig om tungen.
Perfekt til rødt kød, vildt, steg og gryderetter. En udsøgt meditationsvin. Efter nogle år er vinen også et udmærket match til mørk chokolade eller desserter med chokolade.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Nebbiolodruerne til Barolo DOCG er høstet fra vinmarkerne i Novello, hvor de ligger i en højde på 350-400 meter over havoverfladen. Jordbunden består af mergel og ler og har en god dræning og en enestående soleksponering. De to Cru’er, Ravera og Cerviano Merli, laver en udsøgt Barolo med de typiske karaktertræk fra disse to vinmarker. Der vokser udelukkende Nebbiolo af italiensk oprindelse på vinmarkerne. Vinificeringen er traditionel med 20 dages udblødning ved kontrolleret temperatur på 30/35C, og mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen. Efter at have hvilet på tanke af rustfrit stål i fire måneder, lagrer vinen på franske egetræsfade i to år og derefter på flaske i Giribaldis kælder, hvor temperaturen konstant er 16C.
Vingården Giribaldi blev etableret i begyndelsen af det 20. århundrede i en tid, hvor landbrug var mere end blot et erhverv - det var en livsstil præget af hårdt arbejde og dedikation. I dag viderefører Giribaldi denne tradition med dyb respekt for deres rødder og en urokkelig passion for vinfremstilling. Som tredje generation af vinproducenter driver de familievirksomheden med samme engagement og dedikation, som deres forfædre gjorde. Giribaldi-familien består af 10 medlemmer, der dagligt arbejder sammen for at skabe vin af højeste kvalitet, forenet af en fælles passion. Siden 2004 har Giribaldi været økologisk certificeret efter en treårig overgangsperiode. Dermed var de blandt de første vinproducenter i Italien til at opnå denne status, hvilket afspejler deres forpligtelse til bæredygtighed og kvalitet.