Vinen viser på fornemste vis, hvordan en Ripasso Classico Superiore fra Valpolicella skal smage. Med sin fylde, intense frugtsmag og krydderinoter er det den perfekte ledsager til vildt, rødt kød og modne oste.
Villa dè Moreschi har en intens og smuk rubinrød farve. Bouquet’en afslører stor intensitet med modne kirsebær og blommer med et strejf af krydderi. Det er en fyldig og velbalanceret vin med meget vedholdende eftersmag. Dejlig smag af blomme og krydderi samt lækre strejf af ristede egetræsnoter fra fadlagringen.
Specielt god til rødt kød, vildt og smagfulde, hårde oste.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Villa dè Moreschi er lavet på druerne Corvina (55-65%), Rondinella (25-30%) og Molinara, Rossignola og Negrara, som er dyrket på veldrænede jorder i Valpolicella Classico området: Marano, Negrar, Fumane, Sant’ Ambrogio, San Pietro Incariano.
Druerne høstes fuldmodne og af høj kvalitet og behandles med stor omhu. Gæringen finder sted ved kontrolleret temperatur 25°C i 12 dage. I det efterfølgende forår foretages den behandling, som kaldes Ripasso: vinen gærer igen på skallerne fra Amarone produktionen og på denne måde opnår vinen en dejlig struktur og kompleksitet.
Villa dè Moreschi modner herefter i store slovakiske egetræsfade og derefter på flaske, inden den frigives til salg.
Her er alt, hvad man kan forvente af en rigtig god ripasso-rødvin fra Valpolicella. Det er en dejlig, harmonisk og intens vin med kompleks moden bærfrugt i både duft og smag. Det er også en blød og imødekommende vin, der slutter med afrundede tanniner...
En god Ripasso med minder om vinens ophold på kvaset fra fremstillingen af Amarone. Den har dejlig frugt, en vis tørhed, der er god til mad, en lille sødme og en lang eftersmag. En all round vin, udpræget til mad.
Ganske fin Ripasso med varm og besnærende næse med noter af læder og kirsebær og opulent mund med kirsebærsødme og rosinpræg tilsat krydrede strejf af tobak og kaffe. Super køb til prisen.