En frisk og blomsteragtig Pinot Noir med noter af røde kirsebær og jordbær i duften. Det ideelle valg som aperitif eller som ledsager til kød eller f.eks. grillet, frisk tun.
Viña Tarapacá Reserva Pinot Noir er rubinrød i glasset. Duften er intens og frisk med noter af kirsebær og jordbær. Smagen er rund, velstruktureret, medium-fyldig og frisk.
En oplagt ledsager til lettere kødretter og fisk, f.eks. grillet, frisk tun.
Serveringstemperatur: 14-16°C
Vinen er fremstillet udelukkende på Pinot Noir fra vinmarker i Casablanca Valley. Druerne høstes maskinelt i løbet af natten. Skindet udblødes i mosten ved 5°C i fire dage. Gæringsprocessen sker ved 24°-26°C, og når gæringen er slut separeres vinen fra skindet. Ca. 8% af vinen lagrer seks til otte måneder på nye, franske egetræsfade inden aftapning.
Flere gange kåret som Chiles bedste vinhus!
Viña Tarapacá har en optimal beliggenhed lige midt i det chilenske smørhul Maipo Valley. Viña Tarapacá har produceret vin siden 1874, hvor de var et af de første vinhuse i Chile. I slutningen af sidste århundrede drejede man produktionen til at gå fra kvantitet til kvalitet. Som første skridt i den rigtige retning købte man en stor dal med et helt unikt mikroklima, hvor man har alle sine druer under kontrollerede forhold, der giver optimal kvalitet. Viña Tarapacá producerer et stort udvalg af lækre vine til enhver smag.
Denne rødvin er kræs for Pinot Noir-fans. Den har en fin herbal duft og en karakteristisk smag af modne blåbær parret med en dejlig og let krydret saftighed, som holder ud i den lange eftersmag. Nyd vinen afkølet, som den er, eller til lette kødretter.
Hvis man er til de knap så kraftige rødvine over sommeren, er pinot noir med sin lyse og frugtrige stil en god løsning. Denne vin er en reserva fra det store chilenske vinhus Tarapacá. Pinot noir får en mere fyldig stil i det varme chilenske klima sammenlignet med vinene på samme drue fra eksempelvis Bourgogne. Her er dog stadig fin pinot noir-karakter, der kommer bedst frem ved omkring 14 grader.
Som mange oversøiske Pinot-vine er der ekstra power i denne rødvin. Men man genkender stadig den gode drue, her med noter af kirsebær og jordbær samt vanille og træ fra fadlagringen af 8% af vinen i otte måneder på nye, franske egetræsfade.