Cabernet Sauvignon er en kraftfuld drue og er i Chile blandt de mest plantede røde druer. Druen giver vine med god tæthed og kraftfuld frugt.
Vina Tarapaca Cabernet Sauvignon er dyb rubinrød i glasset med en duft af modne solbær og hindbær samt noter af mynte og krydderier såsom sort peber og vanilje Vinen er medium fyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner. Vinen afsluttes af en kraftfuld eftersmag.
En god ledsager til de fleste kødretter, især oksekød, krydrede pastaretter og oste.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Viña Tarapacá, Reserva Cabernet Sauvignon, er produceret udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, høstet i Maipo-dalen, der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago.
Druerne høstes sidst i marts, dels med maskine og på nogle marker i hånden. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 28-30°C. 60% af vinen lagres efterfølgende i ti måneder på tanke med stave af fransk egetræ for at give vinen flere smagsnuancer og kompleksitet. Resten af vinen lagrer på tanke for at give friskhed og frugtrigdom. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.
Flere gange kåret som Chiles bedste vinhus!
Viña Tarapacá har en optimal beliggenhed lige midt i det chilenske smørhul Maipo Valley. Viña Tarapacá har produceret vin siden 1874, hvor de var et af de første vinhuse i Chile. I slutningen af sidste århundrede drejede man produktionen til at gå fra kvantitet til kvalitet. Som første skridt i den rigtige retning købte man en stor dal med et helt unikt mikroklima, hvor man har alle sine druer under kontrollerede forhold, der giver optimal kvalitet. Viña Tarapacá producerer et stort udvalg af lækre vine til enhver smag.
En dejlig og velkomponeret rødvin. Den er harmonisk og har en koncentreret og fint krydret bærsmag, der holder længe i munden. Giv gerne vinen lidt luft i en karaffel et par timer før servering.
En rødvin med en dejlig ren og koncentreret duft af modne solbær. Smagen er tæt, og igen er det den rene solbærsmag, der dominerer - enkelhed på en raffineret måde. Eftersmagen afsluttes af et lille bid af lakridsrod.
Tør, saftig Cabernet i en stil, der er ret stram og præcis efter chilensk målestok. Smagen er ren og lang, præget af solbær og lakrids, syren er velplaceret, og vinen er lige så enkel som vellykket - især sammen med mad.
Vi har tidligere smagt andre årgange af denne rødvin, og den har aldrig skuffet - hvilket årgang 2019 bestemt heller ikke gør. Det er en megt harmonisk vin med bærfrug i front - især solbær - og med en frisk og intens smag, der ender med afrundede tanniner. En vin, mange vil kunne lide, og dermed en vin til en større komsammen...
En harmonisk og blød rødvin uden så mange smagsnuancer, men derimod med en ren og intens duft og smag af solbær. Og det er netop denne rene, forførende bærsmag, der gør, at man lige må have et glas mere ...