En topvin fremstillet på økologisk dyrkede druer. Lige ved siden af Viña Tarapacá er der plantet en del forskellige druesorter og hvert år smager man sig frem til hvad der vil være den mest optimale sammensætning af druer.
Tarapacá Gran Reserva Organic Red Blend er intens rød i glasset. Vinen har en ekspressiv duft med urter og blomster, hvor f.eks kamille er tydelig, iblandet mørk frugt som kirsebær og brombær. Fra Cabernet Sauvignon-druerne er der noter af røg og fra Cabernet Franc-druerne noter af planter.
Smagsnoterne bekræfter næsen og holder længe. Rustikke tanniner giver vinen karakter og en interessant afslutning.
Server vinen til modne oste, lyst eller rødt kød, vildt eller pastaretter.
Serveringstemperatur: 17-18°C
På de stejleste skråninger i denne dal har man valgt at dyrke druerne efter økologiske principper. Vina Tarapacá har valgt at plante en del forskellige druer på deres økologisk dyrkede mark. Hvert år sammensættes vinen ud fra den bedste kombination i den enkelte årgang, så det er forskelligt fra år til år, hvor stor en andel Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, og Carmenère, der er i vinen. Druerne er plukket i hånden, og hver variant bliver vinificeret hver for sig. De enkelte varianter lagres i op til 12 måneder på egetræsfade inden den endelige blanding.
Flere gange kåret som Chiles bedste vinhus!
Viña Tarapacá har en optimal beliggenhed lige midt i det chilenske smørhul Maipo Valley. Viña Tarapacá har produceret vin siden 1874, hvor de var et af de første vinhuse i Chile. I slutningen af sidste århundrede drejede man produktionen til at gå fra kvantitet til kvalitet. Som første skridt i den rigtige retning købte man en stor dal med et helt unikt mikroklima, hvor man har alle sine druer under kontrollerede forhold, der giver optimal kvalitet. Viña Tarapacá producerer et stort udvalg af lækre vine til enhver smag.
An exotic nose which commences with thyme before opening up its pencil box and moving on to flesh and jammy red and dark fruits. Complex and ripe, it presents intense flavors and a slightly rough texture. Juicy in the mouth, ending with a bold, lengthy finish. A wine worth discovering.
Tørt, saftigt, robust blend af Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot og Carmenère, med 38% Syrah som største bidragsyder. Ingen af druerne smager igennem i glasset, men det er et godt og solidt og meget frugtigt holdarbejde. 12 mdr. på fad har stivet den af uden at dominere. Nydelig og meget anvendelig madvin, især til kød og ost.
Blend af primært syrah og cabernet franc. Modne mørktkrydrede noter i duften. En fyldig vin med pæn intensitet og i smagen brombær, lakrids, tobak og vanilje. Pæn balance med en krydret afslutning.
Sol- og brombær noter garneret med pift af grøn peber, grafit og ristet kaffe, og fin snert af hyldekviste og hyldebær fra Carmenere druen. Vinen har en forfriskende fin frugtsyre. Et dejligt glas vin.
Vellavet rødvin på økologisk dyrkede druer - 36% Syrah, 34% Cabernet Franc, 15% Camenère og 15% Cabernet Sauvignon. I den gode frugtsmag er der noter af kirsebær, stikkelsbær og rabarber - samt tobak og vanille fra tolv måneder på franske og amerikanske fade.
Cabernet savignon og syrah. Masser af solbær i duften. En flot koncentration og i smagen ,masser af sorte bær, peber, tobak, krydderier og vanilje. Flot balanceret med en vis dybde og længde.