Med sine harmoniske og bløde karakteristika er denne vin en sand fryd for sanserne. Oplev aromaen af krydret mørk chokolade, den perfekte balance mellem frugtsødme, tørhed og syre, og den lange, bløde eftersmag.
I glasset er vinen intens rubinrød med granatrøde strejf. Bouquet’en er frisk med noter af rød frugt som kirsebær, granatæble, hindbær og modne blommer.
I smagen er vinen harmonisk og fløjlsblød med en elegant og harmonisk syre og dejlige vedholdende tanniner.
Server vinen til retter med rødt kød, vildt og modne oste. Men vinen kan også med fordel drikkes uden mad, som en vaskeægte meditationsvin.
Server vinen ved værelsestemperatur 18-20°C. Vi anbefaler at åbne vinen et par timer før servering.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Den relativt sjældne blå druesort Susumaniello kendes primært fra Puglien i Syditalien, hvor den stortrives på de solfyldte marker. Jorden er leret og druerne høstes sent, i første halvdel af oktober.
Druerne presses og udblødes for at udtrække farve og opnå de lækre bløde tanniner. Gæringen finder sted ved kontrollerede temperaturer i rustfri ståltanke med overpumpning. Vinen hviler i en periode inden aftapning for at gøre tanninerne bløde og sødmefyldte.
Contri Spumantis historie er tæt knyttet til grundlæggeren Luciano Contri, som blev født i Cazzano di Tramigna. I en alder af 15 år, da Luciano forberedte sig til sine ønologistudier blev faren Luigi ramt af svær sygdom, som holdt ham væk fra hjemmet i to år. Lucianos 90 år gamle bedstefar Domenico (som også lægger navn til et af firmaets brands) var en stor støtte for Luciano i denne periode. Domenicos erfaring og visdom kombineret med Lucianos ildhu hjalp familien gennem krisen.
Luciano grundlagde firmaet Luciano Contri og i 1980 ændrede firmaet navn til Contri Spumanti S.p.A. som producerede mousserende og semi-mousserende vine.
I dag er det Lucianos søn Paolo, der driver Contri Spumanti helt i familiens ånd.