Klassisk og vovet Ripasso fra Familien Bennati. En rigtig hjerteknuser.
Smagsnoter: vinen er dybrød i glasset med elegante noter af moden rød frugt (særligt kirsebær) med en undertone af vanilje, tobak og kakao. I ganen er vinen imødekommende og vedvarende. Åben flasken lidt før servering og server den ved 18°C.
Vinen er et godt valg til rødt kød, vildt eller modne oste.
Serveringstemperatur: 17-18°C
“når vores kunder tænker på Soraighe, tænker de normalt på vores Ripasso della Valpolicella: varm, fyldig og fuldendt…. Karakteristisk men også vovet. Den erobrer dig simpelthen.” Familien Bennati
Denne Ripasso er lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara, som i terrasserne i Cazzano di Tramigna i provinsen Verona.
De friske druer høstes manuelt, hvorefter de afstilkes og presses. Herefter fyldes mosten og bær på tanke og der tilsættes gær for at starte en alkoholisk gæring, som finder sted ved kontrolleret temperatur (24-25°C) Herved udtrækkes det bedste fra bærrene, nemlig frugten fra skallerne og de delikate aromaer fra kernerne.
Anden gæring finder sted med druekvaset fra Recioto og Amarone og resulterer i en fyldig vin rig på aroma.
Antonio Bennati blev født i 1870 i Cazzano di Tramigna i nærheden af Soave. Hans tilnavn blev Toni Recioto, efter Recioto-vinen fra Verona. Antonio begyndte som meget ung at producere vin tappet på den berømte “bastflaske”. Men først i 1920 – efter første verdenskrig – besluttede han sig for at grundlægge firmaet Cantine Bennati sammen med sin søn Annibale.
”Kunsten at producere vin er en rejse, der byder på unikke følelser.
Det er et privilegie at kreere følelser og det kræver et enestående hold af mennesker”
Casa Vinicola Bennati udvikler sig hele tiden, senest med en ny vingård og et nyt logistikcenter, som kan imødekomme alle ønsker. I samarbejde med Universitetet i Udine arbejder firmaet med at udvikle de traditionelle Valpolicella teknikker.
En rigtig dejlig rødvin på druerne Rondinella, Molinara og Corvina, der har gennemgået en anden gæring på druekvaset fra Amarone-fremstillingen. Der er vanilje, mørke rosiner og syltede kirsebær over duften, mens smagen er blød og fyldig og med god frugt, der er krydret med strejf af kakao. Vinen slutter med afrundede tanniner.