30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Soraighe Valpolicella Ripasso Superiore DOC (2020)

Pr. stk.
149,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk.
149,00 kr.
På lager online
Varenummer: 0551145

Soraighe Valpolicella Ripasso Superiore DOC (2020)

Klassisk og vovet Ripasso fra Familien Bennati. En rigtig hjerteknuser.

God til: Ost - kraftig, rødt kød, vildt

Type
Rødvin
Druer
Corvina, Rondinella, Molinara
Smagsnoter
Kakao, moden frugt, tobak, vanilje
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Veneto
Producent
Casa Vinicola Bennati
Serveringstemperatur
17-18°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
6 g/L
Velegnet til
Ost - kraftig, rødt kød, vildt
Dekantering
Nej
Indeholder
Sulfitter

Elegant og smagfuld


Smagsnoter: vinen er dybrød i glasset med elegante noter af moden rød frugt (særligt kirsebær) med en undertone af vanilje, tobak og kakao. I ganen er vinen imødekommende og vedvarende. Åben flasken lidt før servering og server den ved 18°C.

Vinen er et godt valg til rødt kød, vildt eller modne oste.

Serveringstemperatur: 17-18°C

Fremstilling


“når vores kunder tænker på Soraighe, tænker de normalt på vores Ripasso della Valpolicella: varm, fyldig og fuldendt…. Karakteristisk men også vovet. Den erobrer dig simpelthen.” Familien Bennati

Denne Ripasso er lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara, som i terrasserne i Cazzano di Tramigna i provinsen Verona.

De friske druer høstes manuelt, hvorefter de afstilkes og presses. Herefter fyldes mosten og bær på tanke og der tilsættes gær for at starte en alkoholisk gæring, som finder sted ved kontrolleret temperatur (24-25°C) Herved udtrækkes det bedste fra bærrene, nemlig frugten fra skallerne og de delikate aromaer fra kernerne.
Anden gæring finder sted med druekvaset fra Recioto og Amarone og resulterer i en fyldig vin rig på aroma.

Om producenten

Antonio Bennati blev født i 1870 i Cazzano di Tramigna i nærheden af Soave. Hans tilnavn blev Toni Recioto, efter Recioto-vinen fra Verona. Antonio begyndte som meget ung at producere vin tappet på den berømte “bastflaske”. Men først i 1920 – efter første verdenskrig – besluttede han sig for at grundlægge firmaet Cantine Bennati sammen med sin søn Annibale.

”Kunsten at producere vin er en rejse, der byder på unikke følelser.
Det er et privilegie at kreere følelser og det kræver et enestående hold af mennesker”

Casa Vinicola Bennati udvikler sig hele tiden, senest med en ny vingård og et nyt logistikcenter, som kan imødekomme alle ønsker. I samarbejde med Universitetet i Udine arbejder firmaet med at udvikle de traditionelle Valpolicella teknikker.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2019

— Flaskehalsen (05-07-2021)

— VinAvisen (04-10-2021)

En rigtig dejlig rødvin på druerne Rondinella, Molinara og Corvina, der har gennemgået en anden gæring på druekvaset fra Amarone-fremstillingen. Der er vanilje, mørke rosiner og syltede kirsebær over duften, mens smagen er blød og fyldig og med god frugt, der er krydret med strejf af kakao. Vinen slutter med afrundede tanniner.

Anbefalede produkter