Topklasse Shiraz rødvin fra Thorn-Clarke. Fremstillet på druer fra Kabininge vinmarken i Barossa Valley. Her er dybde og voldsomt charmerende frugt fra det øjeblik vinen åbnes.
Dyb rød farve med næsten sort kant. Ekstrem ekspressiv duft med store fede brombær, søde krydderier og lidt chokolade. Vinen er fyldig i munden, og balancerer hen over tungen med fine tanniner fra fadet og modne blommer. Der er god længde i eftersmagen, som viser stor moden frugt karakter.
Rødvin af denne kaliber beder pænt om oksekød eller grillet marineret kød.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Shiraz-druerne til denne rødvin kommer fra Kabininge vinmarken, der er beliggende 270 meter over havet. Jordbunden her er mørk, og holder godt, på den begrænsede mængde vand der kommer. Vinen gæres under temperaturstyring for optimal farve og frugtudtrækning fra skallerne. Vinen lagres 14–16 måneder på egetræsfade af både fransk og amerikansk eg, heraf 40% nye. Denne kombination bruges for at fremelske både finesse og kraftig frugt i rødvinen.
Vinhuset Thorn-Clarke har fået tildelt "5 RED STARS" i The Halliday Wine Companion 2023. "5 RED STARS"-bedømmelsen gives kun til fremragende vingårde, der regelmæssigt producerer vine af eksemplarisk kvalitet og karakter. The Halliday Wine Companion anses som én af de bedste guides, når der anmeldes vingårde i Australien.
To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.
Barossa Valley er beliggende i South Australia og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.
Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier - Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.
Violer holder møde med kirsebær og svampe i duften af denne spændende og meget aromatiske rødvin. Smagen er krydret og igen meget aromatisk. Det er en vin, der hænger rigtig godt sammen...
Denne dejlige rødvin har alle Shiraz-druens krydrede noter samt strejf af blå blommer og en fin syre til slut. Netop syren gør vinen perfekt til lidt fede og kraftige kødretter.
Ripe, dark-fruited and sexy, the 2016 Shotfire Shiraz spent 14 months in American oak (40% new). Blackberries, cola and baking spices pick up hints of vanilla, while the full-bodied palate offers soft supple tannins and a long finish.
Koncentreret og intens i duft og smag. Masser af sorte bær, krydderier, peber og vanilje i smagen. Flot balance og længde.
Australsk Shiraz fra Barossa er traditionelt set solbrændt og solmoden med en stor power og masser af krydderi. Det gælder bestemt også for denne Thorn-Clarke Shotfire, der er præget af kraftfulde krydderier og en god portion peber. Der er ikke de store overraskelser undervejs, men til gengæld er alle de forventelige noter og nuancer på et rigtig højt niveau, som gør dette til en vin, der absolut lever op til sin pris. 90 point.
Flot Australsk Barossa Valley med tæt krop og fin vitalitet. Cedertræ og tobak i næsen, brombær, peber og kaffe i munden og pæn lang eftersmag med subtilt præg af vanilje.
Åhh, de australiere kan i forhold til de nord-rhônske franskmænd noget helt andet med Syrah-druen – udover at kalde den Shiraz. Her er foruden masser af rank, frisk frugt også en masse grønne noter, der giver de australske vine noget identitet og charme. Som i Shotfire, der allerede i næsen varsler om eukalyptus og let røg foruden den mørke frugt fra brombær, sort blomme og kirsebær. I smagen har vi det selvsamme frugtbillede, men nu suppleret af lakrids, chokolade og øvrige krydderier fra fadet. Det er en vin med blød, fyldig frugt, et fint højt syrebillede og en velintegreret tannin. Kan naturligvis bruges til de kraftfulde kødretter, men er også ganske velegnet til hygge- og snak vin.