En guldvinder, hvor Thorn-Clarke får fire forskellige druer til at balancere, og hiver alle de flotte anmeldelser hjem. Saftig og balanceret i toppen af skalaen.
Mørk i glasset med fin rød kant. I næsen fornemmes de mange indtryk fra de 5 druer, her er blommer, solbær og peber i skøn harmoni. Smagen er intens med fine tanniner fra fadet og herlige noter af modne bær. En komplet vin der slutter afstemt og med god længde.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Denne rødvin er kombineret på flere forskellige druer, og svarer lidt til at få et symfoniorkester til at spille en kompliceret symfoni. Vinen er sammensat af Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec. Vinen gæres under temperaturstyring for optimal farve og frugtudtrækning fra skallerne. Quartage lagres hele 18 måneder på franske egetræsfade.
Vinhuset Thorn-Clarke har fået tildelt "5 RED STARS" i The Halliday Wine Companion 2023. "5 RED STARS"-bedømmelsen gives kun til fremragende vingårde, der regelmæssigt producerer vine af eksemplarisk kvalitet og karakter. The Halliday Wine Companion anses som én af de bedste guides, når der anmeldes vingårde i Australien.
To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.
Barossa Valley er beliggende i South Australia og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.
Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier - Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.
Mens Thorn Clarke i en anden anmeldelse i dag får lidt kærlige hug for at være for voldsom i Shotfire Shiraz-vinen, så er der tilgengæld ros i stride strømme her. For blendet af Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot, Shiraz og Merlot er en blanding, der sidder lige i øjet. Der er masser af frugter, der komplimenter hinanden, og som giver en lækker helhed med mørke bærnoter og fløjlsbløde flader. Det er virkelig flot og smukt afstemt, og jeg er kæmpefan af stilen, der tilmed er tilgængelig for en pris, der sagtens kunne have været noget højere, uden at jeg var blevet afskrækket.
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot og Merlot - altså den gode, gamle Bordeaux-blanding. Men her i australsk stil med stor frugtfylde og sødme. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.
Superdejlig næse med likøragtig sort frugt såsom solbær, blomme og kirsebær. Man slipper ikke uden om de fremtrædende pyraziner i form af grøn peberfrugt sammen med mynte og eukalyptus. Desuden er der mineralsk muldjord og kakao. Meget imponerende næse med en indbydende balance, modenhed og intensitet. Paletten er saftig og fyldig med masser af intense pyraziner sammen med kølende mynte og eukalyptus. Frugten er stadig supermoden og næsten likøragtig, som minder om en mere kontrolleret og afdæmpet udgave af et chilensk Cabernet-blend. Vinen er tør med fyldig krop samt eleveret syre, tannin og alkohol. Imponerende Bordeaux-blend til prisen, som bør drikkes nu.