Seicaselle er en lækker fyldig og krydret vin fra støvlelandets hæl. Masser af saft og kraft på flaske.
Seicaselle Negroamaro Salice Salentino DOP er flot rød med rubinrøde reflekser. Duften er indtagende og fyldig og i ganen fornemmes vinen blød med karakteristisk rød frugt og en smule krydderi.
Seicaselle kan med fordel dekanteres. Nyd den til retter med rødt kød eller til krydret mad. Vinen vil være et godt valg til nogle af forårets og sommerens fester.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Negroamaro-druerne til Seicaselle vokser på 15 år gamle vinstokke i en kalkholdig og leret jordbund i Salento, der ligger i den sydlige del af regionen Apulien – Italiens støvlehæl. Området har en lang landbrugstradition, og overalt møder man smukke stengærder og sølvgrå oliventræer, så langt øjet rækker. Middelhavsklimaet med lune vintre og varme, fugtige somre er særdeles velegnet til dyrkning af druesorter, der trives i varmen.
Vinstokkene dyrkes efter den traditionelle Albarello-metode. Albarello betyder ”lille træ”, og ved denne metode opbindes og beskæres vinstokkene som buske eller små træer, hvilket giver et lavt drueudbytte med højt alkoholniveau.
Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de afstilkes og den første udblødning finder sted uden gæring ved 4-5°C i 48 timer. Herefter igangsættes gæringen og endelig den malolaktiske gæring.
Vinen modner fire måneder på fransk vintereg og tre måneder i flasken, inden den frigives til salg.
Når historien møder traditionerne og der opstår elegante og sofistikerede vine. Med avanceret teknologi, stor erfaring og frem for alt respekt for traditionerne producerer Masseria Tagaro eksklusive vine.
Gennem tre generationer har familien dyrket markerne her i
i Locorotondo i Bari i den sydligste del af Italien Apulien, der danner hælen i det støvleformede land.
En lækker rødvin med duft af chokolade og vanille og med en saftig smag af moden frugt. En lille syre til slut opvejer på bedste vis sødmen i vinen.