Shirayuki Sake er fremstillet af gæret ris. Det er ikke vin, selv om den ofte kaldes risvin. Teknisk er det en øl, selv om det er hvad, den ligner mindst. Shirayuki Sake drikkes både kold og ret varm.
Shirayuki Sake drikkes både kold og varm. Efter japansk skik serveres Sake varm, fordi varmen frigiver den varme bouquet.
Sake kan opvarmes på forskellige måder. Den åbne flaske kan varmes i en gryde med kogende vand. Flaskes tages op, når Sakens temperatur er ca. 40°C, eller sæt flasken en ovn, hvor temperaturen er 40-45°C i 20 minutter.
Hæld Saken over på en lille porcelænskaraffel, som kaldes Tokkuri. Derefter skænkes den i små porcelænskopper kaldet sakazuki. Man skal nippe til sin Sake og nyde den til japanske retter. Sake kan også bruges i drinks. Serveres ved 8-10°C eller 40°C.
Serveringstemperatur: 7-50°C
Shirayuki brygges i det japanske Nada-distrikt, der anses for at være Sakes hjemland. Bryggeriet begynde sin produktion i 1550.
Shirayuki Sake er fremstillet af gæret ris og det er faktisk ikke en vin, selvom vi ofte kalder den risvin. Teknisk set er det en øl.