En elegant vin med vidtspændende aromaer. En vin der så sandelig kan nydes nu, men også kan gemmes, da den bliver endnu bedre med årene.
Farven er smuk rubinrød. Duften er intens med hints af vilde bær og en velbalanceret krydret duft. Smagen er rund og behagelig med modne røde bærnoter og en lang vedholdende eftersmag.
Vinen har lagringspotentiale og er med sine vidtspændende aromaer en perfekt ledsager til f.eks. rødt kød, en god steg eller vildt.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Vinen er lavet på 95% Sangiovese-druer og 5% Merlot-druer. Druerne dyrkes på vingården Fizzano, som Rocca delle Macìe købte i 1984. Vingården er fra det 11. århundrede og har 61 ha marker, hvoraf de 35 ha bruges til dyrkning af vindruer. Her dyrkes Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinmarkerne ligger på sydvestvendte skråninger. Denne beliggenhed er ideel mht. sol og vind i det rigtige forhold, som netop fremmer en langsom, men sikker modning af druerne. Disse gaver fra naturen fuldendes af vineriets konstante helligelse til at forbedre dyrkningen af jorden og at få det bedste ud af samspillet med naturen.
Druerne høstes i hånden, og der bruges de nyeste temperaturkontrollerede gæringsteknikker, som er med til at bevare den intense røde farve og aromaen fra druerne. Efter gæring ligger det meste af vinen på 35 hl franske egetræsfade, mens en lille del af vinen ligger på 225 liters fade. Efter blanding, hviler vinen på flaske et år, inden den frigives til salg.
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm ved at erhverve ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.
Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien 6 gårde med mere end 500 hektar i det Toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Fokus har altid været på kvalitet, og Rocca delle Macìe er fortsat ”diamanten” i familievirksomheden og har vundet mange internationale priser.
Næse af læder og sorte oliven. Herlig mund med kradse tanniner og saftig, læskende finale. Kom så, bistecca alla Fiorentina.
Lækker rødvin. Den har en vis tørhed, dejlig frugt, bløde tanniner, tilpas alkohol, sødme og syre - alt i fornem balance. Udpræget en vin til mad.
Made of 95% Sangiovese and 5% Merlot, this elegant, structured wine opens with spicy red berry and underbrush notes with a hint of toast. The firm palate offers dried black cherry, clove and mocha flavors, framed by assertive but polished tannins. Drink 2018–2025.
En rigtig Chianti. En meget lækker rødvin med fem års moden frugt og en tørhed, der er tilpas til mad. Vinen er afrundet på en fin måde, uden at være meget rund og blød.
Aristokratisk Chianti Classico med jernholdig støvet næse med snert af trøffel og cigarkasse og pompøs og rustik mund med lang finish, faste tanniner og kontrolleret syre og righoldige mængder mørk chokolade, rosiner, peber og lakridsrod. Mangler nogle år i kælderen endnu for at indfri sit fulde potentiale.