Umiddelbart udenfor Ribera del Duero finder man Spaniens største vindistrikt Castilla Y Léon, hvor de røde vine fremstår særdeles saftige og med klare paralleller til de berømte Ribera vine.
Intens duft med friske noter af kirsebær, brombær og hindbær samt lidt friske urter, vanilje og chokolade. Frugtig og frisk i munden men også lækker og fyldig med blide tanniner og vedholdende mineralsk eftersmag.
Nyd f.eks. vinen til braiseret kød, lam, oksekød eller grisekød.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Druerne er høstet fra forskellige parceller. Efter høsten er druerne afstilket og den enkelte parceller vinificeres hver for sig. Vinen er lagret på en blanding af ståltnake, betonæg, foudre og brugte træfade. Efter lagring blandes vinene, hvorefter den færdige blanding lagrer yderligere et par måneder inden aftapning på flaske.
Quinta Sardonia ligger ved byen Sardón de Duero i Ribera del Duero i nærheden af Valladolid. Den blev grundlagt i 1998 af en gruppe venner, bl.a. Peter Sisseck, som ikke længere er medejer af vingården.
Quinta Sardonia har 20 hektar vinmarker beliggende ca. 400 meter fra Duerofloden i 700-800 meters højde. Quinta Sardonia er økologisk certificeret og har siden starten dyrket vindruer efter biodynamiske principper.