Vest for l´autoroute du soleil finder man det naturskønne Ardèche departement og her finder man spændende vine ikke ulig Rhône vinene fra den anden side af motorvejen. Sprælsk og frisk Sauvignon Blanc.
Vinen har en smuk gylden farve. Bouquet’en er frugtig med citrusfrugter som grape, citron og noter af buksbom og gyvel. I ganen er vinen livlig og frisk. Vinen er perfekt som aperitif men passer også dejligt til fisk og skaldyr. Prøv også vinen til gedeost, både smeltet og frisk.
Serveringstemperatur: 12-14°C
Cellier du Pont D'Arc er lavet på Sauvignon druer høstet fra marker på den sydøstlige side af Ardèche sydlige del, hvor vinstokkene er plantet på skråningerne, der er modstandsdygtige mod tørke. Klimaet er typisk middelhavsklima.
Sauvignon Blanc druerne modner tidligt og derfor høstes druerne tidligt om morgenen, lige før de er modne. Dette sikrer aroma og friskhed i druerne. Vinen er lavet efter traditionelle metoder ved lav temperatur (15°C)
I den smukke, unikke, indgraverede Bourgogneflaske og med en 360 freskolignende etiket er Pont d'Arc-vinene en hyldest til naturen og de bemærkelsværdige landemærker som Pont d'Arc, en ikonisk naturlig stenbro, i Ardèche. Det er en samling af enkeltdrue-vine, der er lavet for at afspejle frugtens renhed og give umiddelbar nydelse.
...Der er liflige noter af krydret citrus i duften. Og i den let cremede og fyldige smag går blød moden frugt hånd i hånd med fine krydrede noter. I eftersmagen er der strejf af hvid peber. Det er en vin, der vil stå til en bred vifte af retter men især til skaldyr og stegt kylling.