Vest for l´autoroute du soleil finder man det naturskønne Ardèche departement og her finder man spændende vine ikke ulig Rhône vinene fra den anden side af motorvejen. Sublim frugtig Merlot.
Farven er dyb rubinrød. Bouquet'en byder på ribs og svesker. I ganen fornemmes vinen fyldig og frugtig. Vinen er dejligt vedholdende, tanninerne er tydelige men bløde. Server vinen til velsmagende tærter eller kager. Den er også velegnet til ostesoufflé, rødt kød - gerne med sauce, eller til hårde oste.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Cellier du Pont D'Arc er lavet på Merlot druer høstet fra marker på den sydøstlige side af Ardèche sydlige del, hvor vinstokkene vokser i den kalk- og lerholdige jord på de bløde skråninger. Klimaet er typisk middelhavsklima.
Vinen er lavet efter traditionelle metoder ved kontrolleret temperatur (25°C) Vinen modner på tank i 8 til 10 dage.
I den smukke, unikke, indgraverede Bourgogneflaske og med en 360 freskolignende etiket er Pont d'Arc-vinene en hyldest til naturen og de bemærkelsværdige landemærker som Pont d'Arc, en ikonisk naturlig stenbro, i Ardèche. Det er en samling af enkeltdrue-vine, der er lavet for at afspejle frugtens renhed og give umiddelbar nydelse.