30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Passo del Sud Appassimento (2022)

Pr. stk. v. 12 stk.
59,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 12 stk.
59,00 kr.
Før 119,00 DKK
SPAR 720,- V/12 FL. SPAR MIN. 240,- V/6-11 FL.
På lager online
Varenummer: 0551127

Passo del Sud Appassimento (2022)

Blød, intens og vedholdende appassimento. Marmeladeagtigt præg med masser af mørk frugt.

God til: Charcuteri, kalv, ost - kraftig, ost - mild, steg


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Smagsnoter
Brombær, krydderi, ribs, solbær
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Producent
Masseria Tagaro
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Nej
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
12 g/L
Velegnet til
Charcuteri, kalv, ost - kraftig, ost - mild, steg
Dekantering
Ja

Intens og vedholdende

Passo del Sud Appassimento har en flot intens rød farve med lilla aftegninger. Bouquet'en er intens og vedholdende med røde bær og et let ristet præg. I ganen fornemmes vinen blød, intens og vedholdende med et dejligt marmeladepræg og masser af rød frugt.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen01-07-2024
“Her er en af de rødvine, man lige skal have et glas mere af. Den er harmonisk med moden bærfrugt, fine krydrede noter, frugtsødme og tilpas syre. Og så har den lige det ekstra med bløde afrundede tanniner og en meget lang og bærrig eftersmag, der udvikler sig i munden. Perfekt til pasta og ost.”

Fremstilling

Appassimento-metoden kan foregå både i marken og i kasser på vineriet. Når det foregår i marken, klippes stokken, så frugtsaften ikke kan nå klaserne og solen får druerne til at modne og udvikle god koncentration. Herefter lægges druerne i kasser, hvor de udtørrer i 4-5 uger.
Drueskallerne udbløder i fire dage med mosten ved 4-5°C. Herefter gærer vinen ved kontrollerede temperaturer. De første to dage ved 28-30°C og herefter 22-24°C, indtil den alkoholiske gæring er slut. Den malolaktiske gæring finder sted i rustfri ståltanke.

Om producenten

Når historien møder traditionerne og der opstår elegante og sofistikerede vine. Med avanceret teknologi, stor erfaring og frem for alt respekt for traditionerne producerer Masseria Tagaro eksklusive vine.
Gennem tre generationer har familien dyrket markerne her i
i Locorotondo i Bari i den sydligste del af Italien Apulien, der danner hælen i det støvleformede land.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2020

— Berliner Wein Trophy 2021 (01-01-2021)

— Luca Maroni (01-01-2021)

— VinAvisen (02-07-2022)

En charmerende rødvin fremstillet på tørrede druer. Den dufter af mandelmasse og syltede kirsebær og har en fyldig, frugtrig smag med en perfekt balance mellem frugtsødme og tørhed. Drik den til en god, kraftig pastaret.

Årgang 2018

— VinAvisen (12-07-2021)

Her får man en rigtig dejlig rødvins-oplevelse... Vinen dufter mildt af mørke rosiner, mens smagen er kompleks og med god frisk frugt og en hel kurvfuld af Sydens krydderurter. De krydrede noter udvikler sig hele vejen gennem den lange eftersmag, som slutter rundt og blødt.

Anbefalede produkter