30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Passo del Sud Appassimento Edizione, Puglia IGP (2020)

Pr. stk. v. 6 stk.
59,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 6 stk.
59,00 kr.
Før 149,00 DKK
SPAR 540,- V/ MIN 6 FL. FRA 28/10-31/12
På lager online
Varenummer: 0551201

Passo del Sud Appassimento Edizione, Puglia IGP (2020)

En blød og lækker syditaliener, der oser af smag!

God til: Kraftige krydrede retter, ost - kraftig, ost - mild, rødt kød, steg


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nero di Troia, Primitivo, Merlot
Smagsnoter
Blommer, kirsebær, krydderi, vanilje
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Producent
Masseria Tagaro
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
12.38 g/L
Velegnet til
Kraftige krydrede retter, ost - kraftig, ost - mild, rødt kød, steg
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Fyldig og blød

Vinen er smuk rubinrød. Den har intense noter af modne blommer, kirsebær og ribs lækre krydrede noter. Smagen er fyldig, blød og harmonisk med en sødmefuld, blød og vedvarende struktur.
Server Passo del Sud Appassimento Edizione med rødt kød, til krydrede retter eller ost.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— VinAvisen28-11-2022
“Mokka og mørk chokolade samt fine krydderier præger både duften og smagen af denne fortræffelige rødvin. De 15% alkohol er fint integreret, og den lange eftersmag slutter rundt og blødt.”

Fremstilling

Passo del Sud er lavet på druesorterne Nero di Troia, Primitivo og Merlot fra 40-70 år gamle vinstokke i den italienske region Puglia.
Vinen er lavet efter appassimento-metoden. Druerne bliver høstet manuelt og lagt i enkeltlag i perforerede kasser med en maksimumvægt på 5 kg.
Kasserne bliver opbevaret ved kontrolleret temperatur og luftfugtighed i fem uger. De enzymer, som allerede er på druerne, sætter gang i udviklingen af de særlige aromatiske forbindelser og en mild tørring af druerne. Herefter bliver druerne afstilket, presset og afkølet i 24 timer. Der tilsættes gær, som får gæringsprocessen sat i gang.
Modningen sker først i 30 dage på tanke, derefter 12 måneder på franske 225 liters fade og ende i fire måneder på flaske.

Om producenten

Når historien møder traditionerne og der opstår elegante og sofistikerede vine. Med avanceret teknologi, stor erfaring og frem for alt respekt for traditionerne producerer Masseria Tagaro eksklusive vine.
Gennem tre generationer har familien dyrket markerne her i
i Locorotondo i Bari i den sydligste del af Italien Apulien, der danner hælen i det støvleformede land.

Anbefalede produkter