30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Pago de Cirsus Chardonnay Barrel Fermented (2023)

Pr. stk.
160,00 kr.
Pr. stk.
160,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0621085

Pago de Cirsus Chardonnay Barrel Fermented (2023)

En elegant og fyldig hvidvin med masser af smag. Virkelig et pletskud fra troldmændene hos Bodegas Pago de Cirsus i Navarra.

God til: Salater, fisk - fede, fisk - mager, ost - kraftig, ost - mild, kylling og kalkun


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Hvidvin
Druer
Chardonnay
Smagsnoter
Eksotisk frugt
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Navarra
Producent
Pago de Cirsus
Serveringstemperatur
11-13°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Finca Bolandin
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
9
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
3.8 g/L
Velegnet til
Salater, fisk - fede, fisk - mager, ost - kraftig, ost - mild, kylling og kalkun
Indeholder
Sulfitter

Velbalanceret, behagelig og blød

Lys gylden strågul farve i glasset med ekspressiv duft af eksotisk frugt i perfekt balance med vanilje og egetræ. I munden opleves vinen kompakt og kølig med fed og cremet struktur. Her er noter af det fineste egetræ og en silkeblød og vedvarende eftersmag.

Pago de Cirsus Chardonnay Barrel Fermented er særdeles velegnet til skaldyr og alt godt fra havet, risretter og bagte grøntsager, lyst kød og friske, fede oste.

Serveringstemperatur: 11-13°C

Fremstilling

Vinmarkerne passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer.

Druerne til Pago de Cirsus Chardonnay Barrel Fermented er høstet i slutningen af august måned, 220 meter over havet fra en parcel med kun Chardonnay. Efter presning gærer mosten i tanke af rustfrit stål under kontrolleret temperatur på 5°C.. Gæringen tager 10 dage. Vinen lagrer på franske egetræsfade i ni måneder og herefter fem måneder på flaske, inden flaskerne frigives til salg.

Om producenten

Pago de Cirsus er beliggende i La Finca Bolandin i Ablitas området, som er den sydligste del af Navarra-distriktet. Her råder firmaet over 220 ha, hvoraf 65% er vinmarker. Vinproduktionen varetages af et stort hold dygtige ønologer med en tidligere ansvarlig fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux i spidsen.

Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen Vino de Pago. Denne klassifikation tildeles kun de vinerier, hvor alle dele lever op til de strengeste krav, lige fra vinfremstillingen over marker, vinstokke, druer til høst, produktionsmetoder og lagring. Pago de Cirsus er med rette særdeles stolt af denne prestigefyldte udmærkelse, som vidner om kvalitet i en klasse helt for sig selv.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2020

— VinAvisen (14-03-2022)

Her er vi helt oppe at ringe. Det er en fantastisk dejlig hvidvin med duft af syltede mirabeller og vanilje og med en cremet og samtidig elegant smag af moden frugt - blandt andet melon, banan og mango. Smagen og fylden holder længe i munden. En vin i optimal balance og med de høje procenter fint integreret. Vinen vil egne sig godt til asiatiske retter med en anelse sødme, men også til cremede oste.

Årgang 2018

— VinAvisen (01-03-2021)

En dejlig hvidvin - og en Vino de Pago DO, hvilket er det højeste niveau inden for spansk vin. Der er moden frugt, honning og fadnoter i rette mængder i duften, mens smagen er fyldig, kraftig og let cremet med kompleks frugt, frisk citrus og igen tilpas fad i den lange eftersmag. En hvidvin, der vil egne sig fint til let krydrede retter med lam og kalv.

Årgang 2016

— VinAvisen (22-05-2018)

En lækker hvidvin, der med sin let cremede smag smyger sig om tungen. Den har et kompleks smagsbillede med tilpas sødme og et strejf af egetræ fra fadlagringen.

Anbefalede produkter