Brunello - en af hovedpersonerne i italiensk ønologi, en tidsløs klassiker. Elegant og harmonisk med en charmerende smag.
Farven er intens klar rød tenderende til granatrød i takt med modningen.
Bouquet’en er intens, ren og karakteriseret af krydrede noter med reminiscenser af marmelade og behagelige noter af vanilje. En smøragtig følelse beruser næsen.
I ganen er vinen majestætisk med en rund og fløjlsblød krop. Tanninerne udfolder sig i en vidunderlig eftersmag.
Server vinen til retter med kød, vildt eller modnede oste.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Sangiovese druen er den mest planted drue i Toscana og kendt blandt andet fra de populære Chianti vine. Sangiovese er den eneste drue, der må dyrkes i Brunello di Montalcino DOCG. Molino della Suga er lavet på Sangiovese Grosso druen, som traditionelt bruges til mere kraftfulde og langsomt modnende vine.
Med den rette ekspertise giver den lidt sarte drue fantastiske vine af høj kvalitet og med fint gemmepotentiale.
Vinen har modnet på rustfri ståltanke med temperaturkontrol. Derefter på egetræsfade og endelig i flaske.
I hjertet af Montalbano ligger Cantine Bonacchi, som i tre generationer har beskæftiget sig med at fremstille, vinificere, flaske og sælge nogle af Toscanas fineste vine.
De fire ejendomme råder over 40 hektar vinmarker i Chianti Montalbano, som omgiver aftapningsfaciliteterne; 23 hektar med Chianti Classico-vinstokke på Casalino-gården i Castelnuovo Berardenga; 11 hektar med vinmarker til Brunello og Rosso di Montalcino og 12 hektar dedikeret til Chianti Colli Senesi og Vermentino på Molino della Suga-gården i Montalcino, samt 4,4 hektar i Bolgheri, der er kommet til siden december 2022.
Firmaerne har en samlet kapacitet på mere end 60.000 hektoliter, som inkluderer både traditionelle egefade, barriques, tonnaux og moderne tanke af rustfrit stål.