30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Domaines Bunan Mas de la Rouvière White AOP Bandol (2018)

Pr. stk. v. 6 stk.
129,00 kr.
Pr. stk. v. 6 stk.
129,00 kr.
Før 200,00 DKK
SPAR 426,- V/ MIN 6 FL.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0621261

Domaines Bunan Mas de la Rouvière White AOP Bandol (2018)

En blød og velbalanceret vin med forførende smag.

God til: Kylling og kalkun, fisk - fede, fisk - mager, skaldyr, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Hvidvin
Druer
Clairette, Bourboulenc
Smagsnoter
Frisk frugt
Alkohol og indhold
13 % / 75 cl
Land
Frankrig
Producent
Domaines Bunan
Serveringstemperatur
12-14°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Le Castellet
Dyrkningsmetode
Økologisk
Lagringspotentiale
1-2 år
Fadlagring
Nej
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.41 g/L
Velegnet til
Kylling og kalkun, fisk - fede, fisk - mager, skaldyr, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Blød, harmonisk og forførende

Mas de la Rouvière Blanc AOP Bandol er klar og gylden i glasset. Duften er diskret og delikat med en overflod af frisk frugt. I munden føles vinen blød, velbalanceret og forførende.

Serveres f.eks. som aperitif eller til grillet fisk, skaldyr eller gedeost.

Serveringstemperatur: 12-14°C

— Jyllands-Posten09-08-2019
“Hvid Bandol er lidt af en sjældenhed. Distriktet er mest kendt for ypperlige roséer og kraftig rødvin. Vinen er lavet på clairette og ugni blanc. Her får du krydret næse, elegant og saftig mund og tilpas med pondus til at skylle krabbehapperne ned i afstemt stil.”

Fremstilling

Mas de la Rouvière Blanc AOP Bandol er hovedsageligt lavet af Clairette Pointue-druer, der vokser på sydvendte, terrasseanlagte marker. Jordbunden består af kalk, sand og mergel. Umodne og overskydende klaser fjernes, og der holdes nøje øje med druernes modenhed for at kunne høste på det helt rigtige tidspunkt. Efter endt høst, afstilkning og presning, hældes mosten i tanke af rustfrit stål, hvor det gærer langsomt ved kontrolleret temperatur. Efter seks måneder på tanke klares vinen før aftapning på flasker.

Om producenten

Domaines Bunan ligger i Bandol i Provence. Bandol har en lang og eventyrlig fortid som vindyrkningsområde, og vinene fra Bandol har både haft deres op- og nedture gennem tiden.

I 1961 blev brødrene Paul og Pierre Bunan forelsket i en ejendom i Bandolregionen i det sydlige Frankrig. Med den stærke sol, den stenede jord og de tørre stenvægge er Bandol ideel til vindyrkning både geografisk og geologisk set. En geologisk fejl i undergrunden lader vinrankernes rødder forankre sig i det jordlag, der blev dannet i trias for over 250 millioner år siden. Det maritime mikroklima bidrager, sammen med det høje antal solskinstimer om året, yderligere til de gode vækstbetingelser i området.

I dag er Paul og Pierres børn alle gået ind i familievirksomheden inden for hver deres område. En tager sig af vinmarkerne, en anden af kommunikation, en tredje af salg og marketing og en fjerde af vinfremstillingen. Familiens motto er, at der laves god vin, når du respekterer vinstokkene. Siden 2009 har Domaines Bunan dyrket vinmarkerne uden insektgifte og ukrudtsmiddel og er i dag økologisk certificeret og dyrker ydermere druerne på biodynamisk manér, for som de siger, en tilfreds vinranke giver bedre druer.

Anbefalede produkter