30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Domaines Bunan Mas de la Rouvière Rouge AOP Bandol (2016)

Pr. stk. v. 3 stk.
169,00 kr.
Pr. stk. v. 3 stk.
169,00 kr.
Før 250,00 DKK
SPAR 243,- V/ MIN 3 FL.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521583

Domaines Bunan Mas de la Rouvière Rouge AOP Bandol (2016)

Mas de la Rouvière-serien består af vine med finesse og karakter, hvori der bruges en delikat blanding af druer fra udvalgte marker i Le Castellet-området. En lækker vin med bløde tanniner.

God til: Grill, and, oksekød, ost - kraftig, ost - mild


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Mourvèdre, Grenache, Syrah/Shiraz
Smagsnoter
Mørke bær, moden frugt
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Frankrig
Producent
Domaines Bunan
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Le Castellet
Dyrkningsmetode
Økologisk
Lagringspotentiale
11-15 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
18
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.59 g/L
Velegnet til
Grill, and, oksekød, ost - kraftig, ost - mild
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Intens, harmonisk med veludviklede tanniner

Mas de la Rouvière Rouge AOP Bandol er dybrød i glasset med violette reflekser. Duften er intens med god duft af hummus, svesker og solbær. I munden er vinen velbalanceret med lækre, bløde tanniner.

Serveres f.eks. til fisk tilberedt i rødvin, marinerede retter, havtaske eller and. Dekanter vinen før servering.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— Ekstra Bladet27-09-2021
“Mouvedre, grenache og syrah. Flot koncentration med masser af sorte bær, animalske noter, lette urter og vanilje i smagen. En flot og spændende vin med masser af dybde og kompleksitet...”

Fremstilling

Mas de la Rouvière Rouge AOP Bandol er lavet af Mourvèdre, Grenache og Syrah-druer, der vokser på sydvendte, terrasseanlagte marker. Jordbunden består af kalk, sand og mergel. Umodne og overskydende klaser fjernes, og der holdes nøje øje med druernes modenhed for at kunne høste på det helt rigtige tidspunkt. Efter endt høst, afstilkning og presning, udblødes og gærer druerne i 21-31 dage enten i koniske tanke af rustfrit stål eller i koniske træfade. Efter gæringsprocessen filtreres vinen og fortsætter sin udvikling før vinene blandes til det endelige produkt. Herefter lagrer vinen i 18 måneder eller mere på træfade. Under lagringen hældes vinen fra et fad til et andet for at give struktur og smag til vinen.

Om producenten

Domaines Bunan ligger i Bandol i Provence. Bandol har en lang og eventyrlig fortid som vindyrkningsområde, og vinene fra Bandol har både haft deres op- og nedture gennem tiden.

I 1961 blev brødrene Paul og Pierre Bunan forelsket i en ejendom i Bandolregionen i det sydlige Frankrig. Med den stærke sol, den stenede jord og de tørre stenvægge er Bandol ideel til vindyrkning både geografisk og geologisk set. En geologisk fejl i undergrunden lader vinrankernes rødder forankre sig i det jordlag, der blev dannet i trias for over 250 millioner år siden. Det maritime mikroklima bidrager, sammen med det høje antal solskinstimer om året, yderligere til de gode vækstbetingelser i området.

I dag er Paul og Pierres børn alle gået ind i familievirksomheden inden for hver deres område. En tager sig af vinmarkerne, en anden af kommunikation, en tredje af salg og marketing og en fjerde af vinfremstillingen. Familiens motto er, at der laves god vin, når du respekterer vinstokkene. Siden 2009 har Domaines Bunan dyrket vinmarkerne uden insektgifte og ukrudtsmiddel og er i dag økologisk certificeret og dyrker ydermere druerne på biodynamisk manér, for som de siger, en tilfreds vinranke giver bedre druer.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2015

— C.G.A. Paris 2018 (01-01-2018)

— VinAvisen (10-05-2021)

Bandol ligger ned til Middelhavet - på vejen mod Toulon - og der fremstilles masser af god vin i denne sydfranske appellation. En af dem er denne økologiske rødvin, der dufter dejligt af mørke bær med strejf af eg efter de 18 måneders fadmodning. Smagen er kompleks, elegant, fuld af frugt, fint krydret og med et tilpas tanninbid til slut. Med andre ord en vin i perfekt balance, som fortjener at ledsages af en god oksesteg eller milde cremede oste.

Anbefalede produkter