30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Martín Berdugo Reserva (2016)

Pr. stk.
225,00 kr.
Pr. stk.
225,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521805

Martín Berdugo Reserva (2016)

Silkeblød vin med udsøgt balance mellem frugt, syre og bløde tanniner.

God til: Lam, steak, rødt kød, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Tempranillo
Smagsnoter
Krydderi, karamel, kakao
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Ribera del Duero
Producent
Martín Berdugo
Serveringstemperatur
15-16°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Amerikansk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.9 g/L
Velegnet til
Lam, steak, rødt kød, ost - kraftig
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Silkeblød og velbalanceret

Funklende granatrød farve med rubinrøde strejf. Stor intensitet i duften domineret af kompleksiteten fra lagringen på egetræsfade med hints af eksotiske krydderier, sort peber, røg, kakao og karamel, som alle på elegant vis blandes med frugten fra druesorten. Munden fyldes med en silkeblød fornemmelse, som stammer fra en fin balance mellem frugt, syre og bløde tanniner. Eftersmagen er vedvarende med frugt, karamel og bløde tanniner. En fyldig, kraftfuld og vedvarende eftersmag.

Server f. eks. Martín Berdugo Reserva til lam, oksekød, gryderetter eller modne oste som Manchego eller Cheddar.

Serveringstemperatur: 15-16°C

— Spritnyt02-10-2023
“Ritede kaffebønner i duften. Masser af fad i duft og smag. Fyldig og kraftig vin med masser af smæk på smagen.”
— VinAvisen04-03-2024
“Her er kraft og saft og kvalitet fra ende til anden. Der er syltede blommer i duften, mens smagen har en silkeblød tekstur, krydrede noter, friske mørke bær og en fin syre til slut. Sagen til en god oksebøf, en krydret grønsagsret eller cremede modne oste.”

Fremstilling

Tempranillo-druerne, der er brugt til denne vin, er høstet manuelt fra marker, som ligger på en alluvial terrasse lige over Duero-floden, ca. 800 meter over havets overflade. Markerne vender mod sydøst, og det øverste lag består af sten, grus, sand og adskillige kampesten. Det næste lag jord består af ler under et lag af kalkstensgrus. Denne type jord er ideel til at koncentrere druernes smag og duft.
Drueklaserne sorteres nøje for udelukkende at bruge de bedste druer til vinen. Den alkoholiske gæring tager 7-9 dage og sker ved 26-28C efter udblødningen, som tager 3-5 dage og er ved lav temperatur. Vinen løber herefter fra. Når første gæring er overstået, hviler vinen med det lette bundfald i 3-6 uger for at udvikle større kompleksitet, og i løbet af denne periode gennemgår vinen den malolaktiske gæring. Lagring sker i franske og amerikanske egetræsfade og tager 24 måneder.

Om producenten

Martín Berdugo har lavet vin siden 1988, men dokumenter i familiens eje viser, at der er dyrket druer på vingårdens jorder, som ligger på sydvendt på Duero-flodens breder øst for byen Aranda, i de sidste 200 år. I slutningen af 1980erne og starten af 1990erne plantede Josefina Martín Berdugo med hjælp fra sin mand og børn nye vinstokke. Til at starte med solgte de druerne til andre vinproducenter, man det stod hurtigt klart for familien, at deres druer var af exceptionel høj kvalitet, og de begyndte derfor selv at lave vin. I 2000 byggede de et vineri, der var designet, så tyngdekraften flyttede druerne til gæringstankene, hvilket er den blideste og mindst indgribende metode, som samtidig beskytter druernes kvalitet. I 2013 slog et lyn ned og antændte en brand i vineriet, og de måtte derfor bygge nyt vineri.

Anbefalede produkter