En ung vin der viserTempranillo-druens primære frugtnoter.
Dyb og liflig, mørkerød næsten lilla i glasset med violette strejf. Herlig duft af modne jordbær og brombær med tydelige hints af violer, hvilket er typisk for Tempranillo. Martin Berdugo Joven tilbyder den perfekte vej til at blive familiær med Tempranillos forførende duft og lækre smag af jordbær og saftige kirsebær. En balanceret oplevelse i munden understreger den liflige renhed i frugten, som beskyttes af de bløde tanniner. Eftersmagen bærer noter af de saftige jordbær og kirsebær.
Serveres til f.eks. risretter, også karryretter, napolitansk pasta eller pizza, grillede hamburgere eller de fleste oste.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Tempranillo-druerne, der er brugt til denne vin, er høstet maskinelt fra marker, som ligger på en alluvial terrasse lige over Duero-floden, ca. 800 meter over havets overflade. Markerne vender mod sydøst, og det øverste lag består af sten, grus, sand og adskillige kampesten. Det næste lag jord består af ler under et lag af kalkstensgrus. Denne type jord er ideel til at koncentrere druernes smag og duft.
Få minutter efter høsten bliver 25% af drueklaserne hældt i tanke af rustfrit stål for at gennemgå gæring. Den resterende mængde afstilkes inden udblødning ved 10C i adskillige dage. Den alkoholiske gæring tager seks til otte dage og foregår ved lav temperatur på under 20C. Efter udblødningen, som tager 10-12 dage, løber vinen fra, og den forbliver i kontakt med det lette bundfald for at opnå større kompleksitet, mens det samtidig muliggør den naturlige, malolaktiske gæring.
Martín Berdugo har lavet vin siden 1988, men dokumenter i familiens eje viser, at der er dyrket druer på vingårdens jorder, som ligger på sydvendt på Duero-flodens breder øst for byen Aranda, i de sidste 200 år. I slutningen af 1980erne og starten af 1990erne plantede Josefina Martín Berdugo med hjælp fra sin mand og børn nye vinstokke. Til at starte med solgte de druerne til andre vinproducenter, man det stod hurtigt klart for familien, at deres druer var af exceptionel høj kvalitet, og de begyndte derfor selv at lave vin. I 2000 byggede de et vineri, der var designet, så tyngdekraften flyttede druerne til gæringstankene, hvilket er den blideste og mindst indgribende metode, som samtidig beskytter druernes kvalitet. I 2013 slog et lyn ned og antændte en brand i vineriet, og de måtte derfor bygge nyt vineri.