30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Pr. stk. v. 6 stk.
79,00 kr.
Før 100,00 DKK
SPAR 126,- V/ 6 FL.
Udsolgt
Produktet er ikke på lager
Prøv din lokale Skjold Burne butik
Varenummer: 0521399

IL Cadere Appassimento Rosso, Årets Jagtvin (2023)

Årets Jagtvin, Il Cadere, er en kraftfuld sag med en fin sødme, lækker chokolade og masser af intensitet, oplagt til sæsonens traditionelle vildtretter.

God til: Vildt, oksekød, ost - kraftig, ost - mild


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Negroamaro, Merlot, Primitivo
Smagsnoter
Mørke bær, krydderurter, vanilje
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Producent
Botter
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
5
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
10 g/L
Velegnet til
Vildt, oksekød, ost - kraftig, ost - mild
Indeholder
Sulfitter

Fyldig, intens og kompleks

Il Cadere er intens rød i glasset med et elegant lilla skær. I duften mødes man af modne, tørrede frugter som blommer og rosiner. Fadlagringen har tilført vinen noter af chokolade og krydderier. I munden opleves Il Cadere fyldig og flot afrundet, her går noterne fra duften igen og støttes op af en flot balanceret sødme fra de delvist udtørrede druer. Il Cadere er lang og vedvarende i eftersmagen med fint integrerede og diskrete tanniner.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— VinAvisen07-10-2024
“Denne rødvin varmer en kølig efterårsaften med sin runde, fyldige og krydrede smag med noter af blandt andet rosmarin og salvie i forening med moden frugt og strejf af korender. Den er drikkemoden her og nu, men kan også gemmes i et par år. Nyd vinen til lidt kraftige cremede oste eller sammenkogte retter.”

Fremstilling

Il Cadere er lavet på 60% Negroamaro, 25% Merlot og 15% Primitivo og bærer betegnelsen Vino Passito. Druerne høstes i starten af oktober for at opnå optimal modenhed og dermed højt sukkerindhold og passende alkoholindhold. Inden de høstes, hænger de på vinstokkene og tørrer i ca. 15 dage, en metode der kaldes "Appassimento på vinstokke". Appassimentometoden kendes også fra Amarone og Ripasso, men her ligger druerne som regel til tørre på stråmåtter. Under tørringen af druerne på vinstokkene, mister de omkring 50% af vægten. Tørringen af druerne giver de karakteristiske noter af moden frugt så som blommer og rosiner.

Om producenten

Botter blev grundlagt af Carlo Botter og hans hustru Maria i 1928 i Fossalta di Piave, en lille by i nærheden af Venedig. De startede med en lille forretning, som solgte vin på fade.
I 60-erne kom de to sønner Arnaldo og Enzo til firmaet og begyndte at sælge vin på flaske. Det gav firmaet et boost på det italienske marked og hvad mere vigtigt var, det blev begyndelsen på en ekspansion til andre lande. Nogle af Venetos vin kom fra familiens egne vinmarker i nærheden af Treviso, men snart begyndte Botter også at handle med vine fra det nordlige Italien til det sydlige.
I slutningen af 90-erne kom tredje generation Annalisa, Alessandro og Luca ind i firmaet og Botter oplevede yderligere vækst.
I da ger Botter én af de største producenter og eksportører af italiensk vin og 1 ud af 35 flasker italiensk vin eksporteres af Botter

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2020

— VinAvisen (27-09-2021)

En fantastisk dejlig rødvin - og en vin, der er oplagt til efterårets vildtretter. Så billedet af et vildsvin på etiketten er helt perfekt... Den har en aromatisk bærduft med strejf af mørk chokolade og en koncentreret smag med friske bær, dejligt krydrede noter og en pikant syre suppleret af en fin frugtsødme. Sidstnævnte skyldes, at druerne har fået lov til at hænge og tørre på vinstokkene før høst. Hvis der bliver noget til overs i flasken, så nyd vinen til lidt kraftige oste.

Årgang 2019

— VinAvisen (31-08-2020)

"Årets jagtvin" fra Skjold Burne træder ind på scenen i et meget flot udstyr: Forgyldt og med smuk etiket og våbenskjold i flaskens glas. Alt er gjort for at fejre efteråret og dets aktiviteter, og flaskens indhold lever helt op til det fornemme ydre. I smagen er der en indtagende sødme fra brugen af appassimento-metoden - den med de tørrede druer. Man genkender chokolade, tørrede frugter, modne sorte bær... Og hele fornøjelsen kan fås for en havfjerdskroneseddel.

— Alt om vin (01-08-2020)

Smagsnoter: Frugtbombe af solmodne boysenbær og blommer, Sødmefuld og smidig populær stil. God til fuglevildt.

Anbefalede produkter