Topklasse Ripasso fra en af de traditionelle producenter i området.
Tæt sort struktur med rød kant. Duften er præget af mørk chokolade og varme brombær. Smagen er kraftfuld med en kaskade af røde bær, mokka, chokolade og bløde tanniner. Vinen har en anelse restsødme der balanceres fornemt af den kraftfulde frugt og koncentration.
Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød, grill retter, vildt og ost.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Denne vin er fremstillet på en kombination af 65% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara, 5% Negrara og 5% Croatina, hvilket er en klassisk sammensætning for området. Druerne høstes i midten af oktober og gennemgår derefter en 20 dages maceration ved kontrolleret temperatur. I slutningen af marts måned overføres vinen til resterne efter husets Recioto og gennemgår derved en anden gæring, heraf navnet ”Ripasso”. Denne andengæring tilføjer kraft og sødme til vinen og giver den sin helt specielle karakter. Efter denne gæring lagres vinen på store egetræstønder inden den endelige aftapning.
Huset Fabiano er en af de bedste producenter i Veneto området og har produceret vine af topkvalitet i 100 år. Fabiano-familien har samlet nogle af de bedste folk inden for vindyrkning og ønologi i Italien, og sammen udgør de et stærkt team, der er kendt for kærlighed til jorden, traditioner og gode vine.
Stilen er klassisk med et tvist af modernisme. Der anvendes mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.
Alle Fabiano’s vine er specielt velegnet til at blive nydt sammen med italiensk mad.
Mørke krydrede noter og en fin ripasso karakter i sagen med let rosinpræg og varme jule krydderier. Meget klassisk vellavet med en pæn krydret afslutning.
Spændstig frugt med en fin integreret frugtsyre. En god garvesyre der kan hamle op med den fede julemad.
Mørke krydrede noter og en fin ripasso-karakter i smagen med let rosinpræg og varme julekrydderier. Meget klassisk og vellavet med en pæn, krydret afslutning.
Til tider kan Ripasso-vine blive en smule for mørke, krydrede og næsten brændte i deres stil - efter min smag. Her er stilen anderledes behersket og blid, og det giver en Ripasso i den blødere stil, som jeg ret godt kan lide.
En rødvin på druerne Corvina, Rondinella, Molinara, Negrara m.fl. Det er en dejlig og kompleks rødvin med rigtig god frugt - især mørke kirsebær - samt strejf af hindbær i den lange eftersmag. Der er en perfekt balance mellem frugtsødme og -syre. En vin, som vil egne sig til lidt federe kødretter - fx til juleanden eller -flæskestegen.
Masser af tørrede frugtnoter i duften. Klassisk Ripasso med blommer, tobak, varme krydderier, rosinpræg og vanilje i smagen. Flot balanceret med en lang krydret afslutning. Flot ripasso! 5 stjerner.
Jeg elsker virkelig, når en Ripasso er skabt, så den både sparker fra sig og alligevel samler dig kærligt op igen. Det er det, der gør Fabiano til noget helt særligt, for den er fremragende til begge dele. Først bliver du aet blidt på kinden, så sparker den med alle de krydderier, som Ripasso-metoden bidrager med, og derefter bløder den det hele op med kraftfuld men blød frugt i massevis. Ripasso betyder, at vinen hældes over resterne fra Amarone-produktionen og dermed samler ekstra power fra kviste, skaller og andre rester, og det formår Fabiano altså at integrere sublimt i denne vin. 92 point
Intense bærnoter. Pæn koncentration med masser af sorte kirsebær og vaniljenoter. Krydret, lang afslutning.
Intense bærnoter. Pæn koncentration med masser af sorte kirsebær og vaniljenoter. Krydret, lang afslutning. 91 point.
Denne rødvin på druerne Corvina, Rondinella, Molinara, Negrara, m. fl. smager ganske enkelt godt. Den hænger godt sammen med sin frugt (kirsebær) og syre og sødme fra Ripasso-metoden. En dejlig vin med noter af hindbær, blåbær og krydderier, chokolade og mokka.
Fyldig rødvin, let krydret, flot, saftig, tæt smag af røde og mørke bær, søde blommer, krydderier, mørk chokolade og røget toast.
Klassisk Ripasso i rig og fyldig stil med stald, hø og modne kirsebær i næsen og indsmigrende mund med bløde tanniner og pæne mængder mørk chokolade og ristede kaffebønner og sød tobak i den lange eftersmag.
En lækker og blød rødvin med modne mørke kirsebær i både duft og smag og med en fin balance mellem frugtsødme og syre. Den er hver en krone værd til normalprisen - så skynd jer at købe den til tilbudsprisen.
Røde kirsebær i duften. Meget saftig og imødekommende med røde bærnoter, peber, krydderier og vanilje. Vellavet med en lang afslutning.