Endnu en pragtfuld, intens vin fra Fabiano fyldt med frugt.
Vinen er intens rød i glasset med flot teglfarvet kant. Duften er præget af modne kirsebær og søde krydderier. Smagen er fyldig med store mængder frugt og bløde tanniner. Appassimentostilen er fremtrædende med den bløde struktur og komplekse eftersmag, der vidner om en vin i stor harmoni, hvor der er kælet for alle detaljer.
Vinen kan nydes til al slags kød og ost. Åben gerne vinen et par timer før servering.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Druerne til denne vin høstes fuldmodne og bringes til vineriet. En del af druerne til Negraro Appassimento er produceret efter den såkaldte ”appassimento-metode”, som også anvendes til egnens berømte Amaronevine. Druerne lægges til tørre i solen og herved fordamper en væsentlig del af væskeindholdet i druerne. På denne måde fremelskes farve, sukkerindhold samt kraft i druerne og resultatet er lækker intens og sødmefuld vin med stor kraft.
Huset Fabiano er en af de bedste producenter i Veneto området og har produceret vine af topkvalitet i 100 år. Fabiano-familien har samlet nogle af de bedste folk inden for vindyrkning og ønologi i Italien, og sammen udgør de et stærkt team, der er kendt for kærlighed til jorden, traditioner og gode vine.
Stilen er klassisk med et tvist af modernisme. Der anvendes mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.
Alle Fabiano’s vine er specielt velegnet til at blive nydt sammen med italiensk mad.
Denne rødvin er "leggero Appassimento", som der står på etiketten. Det vil sige, at den er fremstillet på let tørrede druer. Det er en lækker vin med power på den gode og afrundede måde, en dejlig smag af modne kirsebær og vanilje og en nærmest uendelig lang eftersmag med en fin lille syre og bløde tanniner. Vinen vil være fin til sommerens grillretter eller andre kraftige kødretter...
Den lækre rødvin har en blød og saftig frugt og en lille sødme fra en let tilføjelse af tørrede druer efter Appassimento-metoden.
Super appassimento fra Fabiano med masser af sjæl og charme. Imødekommende næse med noter af modne kirsebær og sødmefuld mund med pæn power og noter af rosiner og dadler tilsat strejf af peber og vanilje i den lange eftersmag. Er budgettet ikke til en fuldblods Amarone, så sats på denne lille charmetrold i stedet.
Årets gode julevin, kalder Skjold Burne denne rødvin, og den er både god og en julevin. Den har en fyldig, blød og lækker druesmag med en fin rosin-sødme fra appassimento-metoden med druekvaset fra Amarone-fremstillingen - en sødme, som mange vil være glade for.