Amarone i den klassiske stil, her er tid til fordybning. Denne vin giver forståelse for det italienske udtryk; Meditationsvin. Skænk den i glasset og nyd udviklingen over aftenen. Stor kompleksitet og finesse.
Vinen har en mørk, granatrød farve med sorte reflekser. Duften er elegant med let krydrede toner af egetræ og mokka. Herfindes også en stor koncentration af moden rød frugt. Smagen er tør og velbalanceret med en meget intens kerne af rå frugt og en typisk bitter afslutning. En Amarone i den gode klassiske stil.
Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød, grill retter, vildt og ost.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Denne vin er fremstillet på en kombination af Corvina, Rondinella og Molinara. Ved høsten, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres.
Når koncentrationen er opnået, den 2. uge i februar, presses druerne. Udblødningen varer i 30 dage, efterfulgt af den 50 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14 –15°C. Vinen lagres efterfølgende i 30 måneder på egetræsfade, inden den tappes på flaske, hvor den lagrer yderligere tre måneder.
Huset Fabiano er en af de bedste producenter i Veneto området og har produceret vine af topkvalitet i 100 år. Fabiano-familien har samlet nogle af de bedste folk inden for vindyrkning og ønologi i Italien, og sammen udgør de et stærkt team, der er kendt for kærlighed til jorden, traditioner og gode vine.
Stilen er klassisk med et tvist af modernisme. Der anvendes mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.
Alle Fabiano’s vine er specielt velegnet til at blive nydt sammen med italiensk mad.
I uge 36 anmeldte vi årgang 2018 af denne glimrende rødvin - og nævnte, at vinen ville være et glimrende bud på en ledsager til julemaden, selv om der stadig var et stykke tid til jul. Nu er det nu, og årgang 2019 er mindst lige så oplagt til juleand eller -flæskesteg. Der er skovbund og violer i duften, mens smagen er fyldig og kraftig, varm og dejligt krydret og med en fin syre til lidt fede retter.
Julen venter lige om hjørnet - og dog, måske ikke helt. Men derfor kan man jo godt forberede sig i god tid. Denne rødvin er et godt bud på en vin til julemaden, men den er også oplagt til efterårets vildtretter. I duften er der violer og svampe, mens smagen er fyldig med noter af frugt, kakao og vanilje og med en nærmest uendelig lang eftersmag, der slutter med en fin syre.
Masser af rosinpræg i næsen og en klassisk Amarone i udtrykket. Svesker, julekrydderier, tørret frugt og vanilje i smagen. Flot koncentration og intensitet...
En herlig rødvin, der dufter af syltede blå blommer og har en smag fuld af krydrede noter - især aromatisk peber og nelliker - og med en anelse frugtsødme i eftersmagen. Det er en varm, indbydende og kraftig vin, der vil være sagen til julanden eller -flæskestegen.
Amarone må gerne være klassisk, nydelig og lidt gammeldags. Sådan fremstår denne Fabiano fra 2016 også, men i flasken har den faktisk en stil, der i min optik er lidt mere moderne. For det er en vin i rigtig flot balance, og den har noget, der minder om en lethed, der ellers ikke er normalt for en Amarone. Det giver de store nuancer plads til at folde sig ud og skabe opmærksomhed, og det er jeg rigtig vild med. Det er stadig en vin med masser af smag og power...