Superlækker og intens Cabernet Sauvignon fra Rodney Strongs bedste marker i Alexander Valley. Vinmarker der først blev beplantet i 1971 og i dag lægger rygrad til de bedste Cabernet Sauvignon vine i området.
Tæt rød i glasset med stor åben duft af røde blommer og brombær. Der sniger sig et sødt element ind fra den lange fadlagring. Smagen er fyldig, men flot styret af en rank frugtsyre og stor moden frugt smag.
Serveres til velhængt amerikansk oksekød eller modne oste.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Druerne til denne Estate Cabernet Sauvignon kommer fra Rodney Strongs marker i det nordlige Alexander Valley. Her har de arbejdet med Cabernet Sauvignon siden 1971 på bjergskråningerne. Jordbunden er præget af vulkansk jord, sandsten og jernholdig jord. Perfekt drænet og god til vinbrug. Vinmager Rick Sayre har høstet perfekt modne druer, der er vinificeret traditionelt, efterfulgt af 18,5 måneders fadlagring.
Sonoma County’s første CO2 neutrale vinproducent.
Rodney Strong Vineyards er i dag ejet af Tom Klein, der købte vineriet i 1989. Tom har fra starten været interesseret i, at optimere Rodney Strong Vineyards til at møde de krav, den moderne forbruger stiller til gode vine. Der er investeret i nyt udstyr til kælderen, marker er genplantet, og der dyrkes efter regler for bæredygtigt vinbrug. Det kræver det bedste råmateriale at producere gode vine og med vinmarker i de bedste områder, Alexander Valley, Russian River Valley og Chalk Hill, producerer Rodney Strong verdensklasse vine, der viser essensen af Sonoma County.
Derudover er Tom en stærk fortaler for miljøet, og i oktober 2009 blev Rodney Strong, som det første vineri i Sonoma County, defineret som CO2 neutralt. Dette er bl.a. opnået med et stort anlæg af solceller på toppen af vineriet.
Rodney D. Strong var en kendt amerikansk balletdanser, der lagde balletskoende på hylden og grundlagde sit eget vinhus. Og heldigvis for det, for ellers havde vi ikke kunnet nyde denne ualmindeligt dejlige rødvin. Der er noter af solbær, aromatisk tobak og vanille i duften, mens smagen fylder munden med varme krydderier, en tilpas frugtsødme og en lille fin syre, der blander sig i det hele. Tanninerne er fint afrundede. Nyd vinen til krydrede kødretter eller cremede oste.
Frisk frugtig i næsen. En smule tørhed i smagen med solbær, lakrids og strejf af vanilje. 91 point
Wow, det her smager godt. Det er amerikansk Cabernet Sauvignon med alt, hvad den kan trække i denne prisklasse. Det er krydret og klassisk. Det er kødfuldt og markant. Det er tørt i enden, men det er samtidig med så meget power, at det hele spiller perfekt sammen. Her får du en vin med så meget udtryk, at det gør indtryk, og selvom tidligere årgange har været fremragende, så er det lige før at 2015’eren overgår dem. Det er svært at finde en bedre californisk Cabernet Sauvignon under 250 kroner. 95 point.
Smagsnoter: Kamfer, solbær, nypudset læder, mørk chokolade, ristet kaffe, grønne kviste og krydderurt. Solmoden frugt, finkornet garvesyre og livgivende syre. En værdig repræsentant for Napa Cab.
Denne californiske Cabernet Sauvignon er ganske enkelt fortryllende. Den har en brunrød nuance, der rummer en stor duft og en eminent flot smag. Det er blødt og krydret på en måde, hvor balancen sidder, hvor den skal. Men det er også kraftfuldt og fyldt med power, så det er ikke en vin, jeg ville drikke uden en god bid mad til. Den kan sagtens tåle en god steak eller andet, der smager igennem, for det er ikke bare en fornem vinoplevelse, men det er også en storartet og markant nydelse.
Solbær, risitet kaffe, kamfer og lædernoter. Intens, forførende og dyb næse. California sunshine solmoden frugt og flot livgivende syre. Læskende, fyldig og potent vin. Wow det er godt!
En pragtfuld og meget harmonisk rødvin med dens rene og intense duft og smag af modne solbær. Det er Cabernet, når druen folder sig ud fra sin bedste side. Nyd den til kraftige kødretter eller til det store ostebord.