30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Eklektós Toscana Rosso IGT (2018)

Pr. stk. v. 3 stk.
119,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 3 stk.
119,00 kr.
Før 199,00 DKK
SPAR 240,00 V/ MIN 3 FL.
På lager online
Varenummer: 0551121

Eklektós Toscana Rosso IGT (2018)

Ægte Supertoscaner lavet på håndhøstede druer, som høstes sent på sæsonen for at opnå den bedste saftkoncentration. Bemærkelsesværdig kvalitet, der bare skal smages!

God til: Ost - kraftig, rødt kød, steg, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Cabernet Sauvignon
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Toscana
Producent
La Bollina
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
San Casciano Bagni
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
11 g/L
Velegnet til
Ost - kraftig, rødt kød, steg, vildt
Dekantering
Nej
Indeholder
Sulfitter

Blød og elegant

Eklektós er dyb rubinrød i glasset med en dejlig intens duft af mokka og peber samt friske blommer og hindbær.
Smagen er fyldig og harmonisk med en elegant og silkeblød eftersmag.
Vinen er en perfekt ledsager til rødt kød, vildt og modnede oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen27-05-2024
“Et saftigt bid, en intens aroma med noter af mørke kirsebær og mild lakrids og en lang og fløjlsblød eftersmag, der slutter med afrundede tanniner. Sådan er denne lækre rødvin, der vil være et godt match til en sammenkogt kødret, lam eller lidt kraftige oste.”

Fremstilling

Eklektós Rosso Toscana IGT er fremstillet på Cabernet Sauvignon-druer, der er manuelt høstet i september. 10% af druerne høstes senere for at opnå den særlige ”late harvested”-smag. Skallerne ligger med mosten i seks dage ved 0-4°C. Herefter sker gæringen i 16 dage med tilsætning af udvalgte gærtyper ved 24-26°C.
Vinen modner i 24 måneder på 225 liter franske egetræsfade og herefter på flaske.

Om producenten

La Bollina ligger Piemonte ved middelalderbyen Gavi. I århundrede har La Bollina været residens for Markisen Figari af Genova. På de 28 hektar vinmarker laver La Bollina udsøgte vine. I de totalt renoverede kældre råder firmaet over moderne produktionsudstyr. På området ligger også en smuk Art Nouveau villa med et 4-stjernet luksushotel.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2016

— Luca Maroni (01-12-2020)

— VinAvisen (07-06-2021)

Her finder vi superlativerne frem, for dette er en ualmindelig dejlig rødvin i top-balance, med en forførende duft af modne brombær og en kompleks, fint krydret og tæt frugtsmag med en tilpas sødme til slut...

Årgang 2015

— Flaskehalsen (20-05-2019)

Er du tosset med Toscana, hvis vi taler om de saftige og bløde vine herfra? Så har du her en fremragende vin, der er skabt på Cabernet Sauvignon-druen, og som har utroligt meget at byde på. Den er mørk og saftig i glasset og i munden, og selvom den har sine toscanske træk i forhold til at være rig på de tørre og lidt vilde sider af smagsspektret, så er den mestendedels en sødmefuld vin, der er fuld af blødhed, rare flader og lækre nuancer...

Anbefalede produkter