30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Sælges kun online!
Pr. stk.
119,00 kr.
Udsolgt
Produktet er ikke på lager
Varenummer: 0551115

Cletus Toscana Rosso IGT (2016)

God til: Kylling og kalkun, middelhavsretter, ost - mild, pasta og pizza


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Sangiovese, Merlot
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Toscana
Producent
La Bollina
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
San Casciano Bagni
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
6
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8.9 g/L
Velegnet til
Kylling og kalkun, middelhavsretter, ost - mild, pasta og pizza
Dekantering
Nej
Indeholder
Sulfitter

Silkeblød og frugtfuld

Cletus Rosso Toscana IGT er dyb rubinrød i glasset med en indbydende ren duft af chokolade, vanilje og frisk rød frugt.
Smagen er silkeblød med en dvælende lang og behagelig eftersmag.
Vinen er en perfekt ledsager til retter fra det toskanske køkken eller til en lækker pizza.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen25-05-2020
“En meget dejlig toscaner med en let "støvet" tørhed og en lækker frugtfylde. En vin skabt til det italienske køkken og fremstillet på 50% Sangiovese og 50% Merlot.”
— Flaskehalsen13-05-2021
“Vinhuset La Bollina står bag denne vin, der er sat sammen af Sangiovese og Merlot. Det er en toscansk hyggespreder, der først og fremmest gør sig bemærket ved at være uendeligt rar og behagelig. Er du på jagt efter en vin, der kan udfordre dine smagsløg til ukendelighed, så skal du ikke gå denne vej – men skal det være ren drikkenydelse uden alt for meget kompleksitet, så er frugternes friskhed, den lette sødme, der spores derunder, og Sangiovese-druens tørre og punktlige afslutning, virkelig dejligt sammensat. Jeg er absolut fan af denne vin, der er et flot eksemplar i sin prisklasse. 5 stjerner”

Fremstilling

Cletus Rosso Toscana IGT er fremstillet på lige dele Sangiovese og Merlot.
Vinen er behandlet traditionelt og har modnet i seks måneder på egetræsfade samt to måneder på flaske.

Om producenten

La Bollina ligger Piemonte ved middelalderbyen Gavi. I århundrede har La Bollina været residens for Markisen Figari af Genova. På de 28 hektar vinmarker laver La Bollina udsøgte vine. I de totalt renoverede kældre råder firmaet over moderne produktionsudstyr. På området ligger også en smuk Art Nouveau villa med et 4-stjernet luksushotel.

Anbefalede produkter