Et yderst fornuftigt køb fra denne appellation. Klassisk og frugtig.
Indbydende og intens rød i glasset. Duften er præget af mørke bær, og smagen er frugtig med jordbær og et strejf af træ fra fadlagringen. Eftersmagen er lang og intens med fint afrundede tanniner.
Server Château Pontet Teyssier til rødt kød og vildt, en langtidsstegt lammekølle eller lagrede oste.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Vinen er lavet af 84% Merlot og 16% Cabernet Franc. Den store andel af Merlot gør vinen meget frugtig med sin smag af morbær, blommer og andre mørke bær. Slottets jord, der er kalk- og lerholdig, dyrkes med omtanke. Vinstokkene, der har en gennemsnitsalder på 45, beskæres nænsomt og plukning af druerne foregår manuelt. Vinifikationen er traditionel, hvor der bruges både tanke af rustfrit stål og fade. 40% af vinen har lagret på tanke, 30% i nye fade og de resterende 30% på brugte fade.
Vine fra Saint-Emilion Grand Cru laves under lidt strengere krav end almindelige Saint-Emilion-vine. Som med andre Grand Cru-appellationer er hensigten at skelne mellem de lidt bedre vine og mere almindelige vine.
En dyb og blød Bordeaux med masser af solbær og mørke frugter. Det smager dejligt, og selvom her i vanlig Bordeaux-stil er en god portion tanniner, så går de ikke amok, men lægger sig i stedet et lækkert sted side om side med de modne frugter.
En elegant og klassisk Bordeaux-vin med en dejlig duft af friske bær og en fyldig krydret og kompleks smag med strejf af hvid peber og rosmarin. Eftersmagen slutter med et tilpas tannin-bid.