Montus Blanc Sec er en udtryksfuld vin af høj kvalitet og i perfekt balance. Fyldig og blød men stadig frugtig og frisk.
Montus Blanc Sec har en indbydende lys, gul farve. Petit Courbu-druen tilfører vinen blødhed, fylde og en blød struktur blandet med blomsternoter, frugtighed og en utrolig friskhed. Petit Manseng tilfører mineralitet og forstærker de andre duft- og smagsnoter. Noterne af træ er diskrete og velintegrerede og giver god plads til vinen. Eftersmagen har længde, friskhed og fylde.
Montus Blanc Sec er som ung, dvs. de første tre til fem år efter høståret, en ideel ledsager til fisk, lyst kød eller kaviar. Fra 6 til 15 år egner Montus Blanc Sec sig perfekt til foie gras eller lignende, da vinens blødhed og fylde supplerer sådanne retter på perfekt vis.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Montus Blanc Sec er lavet på Petit Courbu- og Petit Manseng-druer fra vinstokke med en alder på ca. 30 år. Vinstokkene vokser på terrasser af ler- og kalkstenholdig jord med en række pr. terrasse. Presningen af druerne tager fem timer og sker ved lav temperatur. Efter gæring lagrer vinen med bundfald i 600L træfade i 14-15 måneder. Træfadene er lavet af træstave, der er mere end fire cm tykke. Træets indflydelse på vinen er reduceret, så den frugtige duft og smag bevares i vinen samtidig med, at der opnås en balanceret og udtryksfuld vin af høj kvalitet.
Alain Brumont går højt op i at leve og dyrke sine druer i pagt med naturen, respektere og lytte til det omkringliggende miljø. Derfor bruger han ikke pesticider og med vinmarker beliggende 100 km fra nærmest mulige forureningskilde begrænses forureningen af både vand og marker. Alain Brumont er i stand til at bruge sine egne metoder til at give vinen det udtryk, han ønsker. Han observerer miljøet, eksperimenterer på alle mulige måder, fordi han har et ønske om at trække substansen ud af vinmarkerne og fylde det på flasker. Således får den, der drikker hans vin, et indtryk af de omgivelser, druerne er dyrket i. Udvælgelsen af druerne starter allerede i vinmarkerne inden høsten. Drueklaserne tyndes, så kun de klaser, der er på samme modningsstadie, bliver siddende tilbage. Ligeledes fjernes mange af bladene for at give druerne så meget sol som muligt.
Alain Brumonts høje krav til kvalitet fortsætter i vineriet, hvor hygiejnen er i top. Her sorteres druerne inden presning. Under udblødningen pumpes vinen ikke over druekvaset, men kvaset skubbes ned i vinen som ved fodtrædning.