Fyldig, balanceret og kompleks.Tre ord der med rette beskriver denne vin.
Lækker, rubinrød farve med mørke strejf. I den aromatiske duft udtrykkes herlige noter af mørke bær som kirsebær, efterfulgt af lokkende noter af chokolade og kaffe. Smagen udfoldes til perfektion med fedme og fyldig krop samt en vidunderlig balance. Vinen bliver hængende længe i smagsløgene med stor kompleksitet.
Server vinen til f. eks. rødt kød eller lagrede oste.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Jorden, der dyrkes bæredygtigt, består af ler og grus. Vinen er lavet udelukkende på Merlot, som kommer fra udvalgte marker med gamle vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 45 år og står med en tæthed på mellem 4500 til 5000 pr. hektar. Druerne sorteres ved høsten og efter afstilkning og presning hældes most og kvas på tanke, hvor mosten nænsomt pumpes over kvaset for at udtrække farve og frugt. Iblødsætningsprocessen tager 35 dage. Gæring sker i temperaturkontrollerede tanke af rustfrit stål. Hovedparten af vinen lagrer 12 måneder med stave af fransk eg, mens den resterende del (10%) lagrer 18 måneder med stave af fransk eg, og i løbet af lagringsperioden tilsættes små mængder ilt. Vinen tappes på vinslottets egen tappelinje.
Familien Duporge købte i 1910 Domaine Jalousy og dermed startede historien om Vignobles Jalousie Beaulieu. Dengang var det en vingård med små, opdelte vinmarker, men gennem årene har familien købt mere jord og fået samlet vinmarkerne til større og hele stykker jord end tidligere. Generation efter generation har dyrket vindruer og produceret vin siden 1910, og i dag er det 5. generation, der står ved roret med 6. generation godt på vej ind i familiefirmaet. Vignobles Jalousie Beaulieu har stor respekt for naturen og miljøet, og i 2017 indførte de The Environmental Management System for Bordeaux-vine. Ydermere har de ændret deres arbejdsprocesser og dyrker nu bæredygtigt landbrug. I 2018 blev de certificeret på niveau 3 i High Environmental Value, hvor principperne er fastlagt af det franske landbrugsministerium, der har udstukket retningslinjer for at bevare biodiversiteten, en strategi for ukrudtsbekæmpelse, brug af gødning og vanding. Vingården producerer sin egen strøm ved hjælp af solpaneler, og Domaine Jalousie Beaulieu er desuden jagtreservat, hvor mange forskellige dyrearter lever.