CARLO SCALA sagde det her er en RESERVE uden sidestykke og selv i dag undgår man ikke at blive imponeret over elegancen, intensiteten og raffinementet som nærmer sig perfektion!
Dragende, intens rubinrød farve der drager næsen til glasset. Duften er bred og kompleks, intens med noter af kakao, kaffe og vanilje. Velbalanceret, fyldig i munden med bløde og fyldige tanniner og noter af kakao, kaffe og vanilje.
Server f.eks. vinen til rødt kød, vildt, fyldigt forretter eller nyd den alene.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Ene og alene lavet på Primitivo fra vinmarker med god beliggenhed. Jorden er ler- og kalkholdig, og vinstokkene har en gennemsnitlig alder på 50-70 år. Druerne høstes i hånden, når modningsprocessen er godt fremskreden. Efter en lang udblødningsperiode og alkoholisk gæring under kontrolleret temperatur i tanke af rustfrit stål lagrer vinen i næsten 12 måneder på træfade.
Carlo Scalas historie handler om en familie, som trives med hårdt arbejde i vinmarkerne, og at det bærer frugt, en familie som føler et ansvar for at bevare de lokale traditioner. Vinaktiviteten blev startet af Carlo Scala, en eklektisk person begunstiget med stor intuition og entreprenørånd, søn af frugthandlere og ejer af en lille vinmark på skråningerne af Monte Baldo. I begyndelsen af 1950erne startede arbejdet med at omlægge vinmarken til druer egnet til vin i stedet for de druer, de lokale kroer og barer havde aftaget indtil da.
Passion og viden blandet med moderne teknikker og færdigheder, som dikteret af de moderne tider betød, at vinene fra Carlo Scala, som i starten blev opbevaret og solgt i træfade, hurtigt blev kendt, både lokalt men også i de omkringliggende kommuner. Med tiden har børnebørnene overtaget efter bedstefaderen, Carlo, og moderniseringen i både vinmarker og vineri med bl.a. tappelinje er blevet fulgt nøje af Carlo. Vinen sælges ikke længere på træfade og har i dag stor succes i flere europæiske lande.