30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Camus Borderies XO Cognac

Pr. stk.
1750,00 kr.
Pr. stk.
1750,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 4811161

Camus Borderies XO Cognac

Camus Borderies XO kommer fra Camus' fødested. Den modner over lang tid i egetræsfade og der bruges fortrinsvis cognac fra Camus' egne vinmarker i Borderies.


Type
Spiritus
Druer
Ugni Blanc
Smagsnoter
Viol, vanilje
Alkohol og indhold
40 % / 70 cl
Land
Frankrig
Område
Cognac
Producent
Camus
Serveringstemperatur
15-25°C
Holdbarhed efter åbning
Ubegrænset
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
12 g/L

Frugtig, krydret og delikat

Camus Borderies X.O. er en exceptionel cognac der stammer eksklusivt fra det mindste og mest sjældne af alle cognac områder, Borderies. Cognacerne fra Borderies er kendt for deres intense blomstrede bouquet skabt af de særegne forhold i netop dette område. Kun sprit lavet på Camus egne Borderies marker er anvendt til denne cognac hvilket gør den så meget desto mere speciel.

Camus Borderies X.O. har en smuk rav farve med flot klarhed. Duften er koncentreret med noter af friske violer, modne nødder og blød vanilje, med forsigtige noter af eg. Smagen er domineret af milde noter af egetræ, krydderi og modne nødder med en vedholdende eftersmag.

Serveringstemperatur: 15-25°C

Fremstilling

Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac Bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper.. Alkoholen fra den første "brænding" samles og destilleres for anden gang og den nye "sprit" ser dagens lys.
Efter adskillige års lagring på egetræsfade forvandles "spritten" til Cognac. Egetræerne til Cognac vokser hovedsagelig i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til Cognac-fade, er de flere hundrede år gamle. Efter Cognacens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft.
For at fremstille den endelige Cognac, tages der prøver fra mange forskellige årgange, som sammensættes. Det job varetages af Jean-Paul Camus og hans to sønner.

Om producenten

Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 - og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fem generationer gået i arv fra far til søn.

Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Cyril Camus i spidsen. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far - der har viet hele sit liv til at producere cognac”.

Anbefalede produkter