30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Beni di Batasiolo Barolo DOCG Briccolina, Single Vineyard (2016)

Pr. stk.
369,00 kr.
Pr. stk.
369,00 kr.
Før 599,00 DKK
SPAR 230,- PR. FL. FRA 25-29/11
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521129

Beni di Batasiolo Barolo DOCG Briccolina, Single Vineyard (2016)

Duftnoterne bliver forstærket på harmonisk vis og gør det det en vin, der er værd at huske. Det er ligeledes en virkelig behagelig meditationsvin.

God til: Oksekød, vildt, kalv, kraftige krydrede retter, ost - kraftig, ost - mild


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nebbiolo
Smagsnoter
Moden frugt, blomster, krydderi
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Batasiolo
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Briccolina
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Slavonsk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.5 g/L
Velegnet til
Oksekød, vildt, kalv, kraftige krydrede retter, ost - kraftig, ost - mild
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Kraftfuld, elegant og charmerende

Barolo, DOCG Briccolina har en intens granatrød farve, som efter lagring antager teglfarvede toner. Smagen er fint struktureret, med velafbalanceret kraft og fylde, den lange, vedholdende eftersmag fremhæver de bløde tanniner, afsluttet af den blomstrende, frugtrige bouquet med egetræets fortryllende spor.

En meget fornem ledsager til rødt kød, vildt, ragout og moden ost. Det anbefales atdekantere vinen inden serveringen.

Serveringstemperatur: 18-20°C

Fremstilling

Ved høsten plukkes de fuldmodne druer manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 15 dage, til den har opnået sin intense røde farve. Gæringen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur, der bevarer druernes ædle frugt og dejlige krydderi i den endelige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 24 måneder på små franske egetræsfade, før den tappes på flaske. Flaskelagringen varer et år, inden vinen frigives til salg.

Om producenten

Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.

Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2009

— Wine Spectator (31-03-2015)

— I vini di Veronelli 2014 (01-10-2013)

Anbefalede produkter