Det høje syreindhold gør Barbera d'Asti Sabri DOCG fra Batasiolo perfekt til særligt fyldige retter.
Barbera d'Asti DOC, Beni di Batasiolo, har en smuk rubinrød farve. Smagen er tør, fint afbalanceret med en ren, blød eftersmag, afsluttet af den frugtrige bouquet.
Vinen er en dejlig ledsager til rødt kød, pastaretter, risotto, kalv, lam og ost.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Ved høsten plukkes druerne manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 10 - 12 dage, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes dejlige frugt i den færdige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 10 måneder på egetræsfade, inden den tappes på flaske. Efter 3 måneders flaskelagring frigives vinen til salg.
Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.
Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.
En elegant rødvin med frisk bærmost, saftighed, kompleksitet og fine krydrede noter i den lange eftersmag. En anelse syre dukker op i eftersmagen og gør vinen velegnet til fx en lidt fed pastaret eller lam.
Druen Barbera er Nebbiolos lillebror, og markerne med Barberavinen er naboer Barolo-markerne. Her er Barbera-druen i en meget blød og lækker udgave. Der er god frugtfylde, en charmerende sødme og bløde tanniner samt noter af røde sommerbær.
Modne mørke kirsebær, knuste kirsebærsten, grønne tobaksblade. En fyldig vin med en god portion frugtsyre der gør vinen saftig og læskende.
Flot, frisk og finesserig elegantier af en velkomponeret Barbera d’Asti. Druesorten Barbera er blandt de mest udbredte druesorter i Italien, og må ofte lægge navn til karakterløse vine fra landets mange kooperativer. Det forholder sig dog helt anderledes med denne elegante Barbera d’Asti fra Batasiolo, som virkelig leverer en helstøbt og delikat vinoplevelse til under hundrende kroner. I glasset er Beni di Batasiolo Barbera d’Asti 2015 flot mørk rubinrød, og byder på en letdansende viskositet. Duften er frugtig og voluminøs og byder på en raffineret palette af mørke bærfrugter som kirsebær, brombær og blommer samt lidt friskhakket tobak. Smagen er frugtig og landlig med gavmilde mængder af mørke bærfrugter og en diskret sødme, som får modspil fra den friske syre, som gør vinen balanceret og harmonisk. Der fornemmes et let fadpræg i afslutningen med letkrydrede noter. Vinen opleves tør og medium fyldig med god struktur og silkebløde tanniner, som kulminerer i finalen sammen med den intense frugt. Nyd denne Barbera d’Asti let afkølet i selskab med italiensk fastfood som pizza, risotto, pasta eller en god rød bøf fra slagteren, hvor det er maden der skal dominere, og vinen blot skal komplimentere måltidet. Beni di Batasiolo Barbera d’Asti 2015 er en mindeværdig vin, som til prisen gør det rigtig godt.
En blød, lækker, kompleks og meget harmonisk rødvin med duft og smag af modne frugter og fine krydrede noter. Vinen har også en lille forfriskende syre til slut. Et kup til tilbudsprisen.
En meget elegant rødvin med en mild og kompleks frugtduft og en dejlig og saftig smag af blå druer. Der er en fin balance mellem frugt, syre og tanniner. Drik den til en ekstra god kyllinge- eller pastaret.
Delikat og finesserig Barbera d´Asti med let støvet næse med noter af læder og tobak og rustik mund med faste tanniner og generøse mængder sort frugt tilsat underspillede noter af vanilje, sort peber og lakrids.