30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Beni di Batasiolo Barbera d'Asti Sabri DOCG (2021)

Pr. stk.
139,00 kr.
Pr. stk.
139,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521121

Beni di Batasiolo Barbera d'Asti Sabri DOCG (2021)

Det høje syreindhold gør Barbera d'Asti Sabri DOCG fra Batasiolo perfekt til særligt fyldige retter.

God til: Pasta og pizza, ost - kraftig, ost - mild, kylling og kalkun


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Barbera
Smagsnoter
Moden frugt, træ, krydderurter
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Asti
Producent
Batasiolo
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
3 g/L
Velegnet til
Pasta og pizza, ost - kraftig, ost - mild, kylling og kalkun
Indeholder
Sulfitter

Frisk og struktureret med intens eftersmag

Barbera d'Asti DOC, Beni di Batasiolo, har en smuk rubinrød farve. Smagen er tør, fint afbalanceret med en ren, blød eftersmag, afsluttet af den frugtrige bouquet.

Vinen er en dejlig ledsager til rødt kød, pastaretter, risotto, kalv, lam og ost.

Serveringstemperatur: 18-20°C

Fremstilling

Ved høsten plukkes druerne manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 10 - 12 dage, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes dejlige frugt i den færdige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 10 måneder på egetræsfade, inden den tappes på flaske. Efter 3 måneders flaskelagring frigives vinen til salg.

Om producenten

Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.

Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2020

— VinAvisen (19-09-2022)

En elegant rødvin med frisk bærmost, saftighed, kompleksitet og fine krydrede noter i den lange eftersmag. En anelse syre dukker op i eftersmagen og gør vinen velegnet til fx en lidt fed pastaret eller lam.

Årgang 2018

— VinAvisen (07-09-2020)

Druen Barbera er Nebbiolos lillebror, og markerne med Barberavinen er naboer Barolo-markerne. Her er Barbera-druen i en meget blød og lækker udgave. Der er god frugtfylde, en charmerende sødme og bløde tanniner samt noter af røde sommerbær.

— Alt om vin (01-10-2020)

Modne mørke kirsebær, knuste kirsebærsten, grønne tobaksblade. En fyldig vin med en god portion frugtsyre der gør vinen saftig og læskende.

Årgang 2015

— Barego'mad (10-09-2019)

Flot, frisk og finesserig elegantier af en velkomponeret Barbera d’Asti. Druesorten Barbera er blandt de mest udbredte druesorter i Italien, og må ofte lægge navn til karakterløse vine fra landets mange kooperativer. Det forholder sig dog helt anderledes med denne elegante Barbera d’Asti fra Batasiolo, som virkelig leverer en helstøbt og delikat vinoplevelse til under hundrende kroner. I glasset er Beni di Batasiolo Barbera d’Asti 2015 flot mørk rubinrød, og byder på en letdansende viskositet. Duften er frugtig og voluminøs og byder på en raffineret palette af mørke bærfrugter som kirsebær, brombær og blommer samt lidt friskhakket tobak. Smagen er frugtig og landlig med gavmilde mængder af mørke bærfrugter og en diskret sødme, som får modspil fra den friske syre, som gør vinen balanceret og harmonisk. Der fornemmes et let fadpræg i afslutningen med letkrydrede noter. Vinen opleves tør og medium fyldig med god struktur og silkebløde tanniner, som kulminerer i finalen sammen med den intense frugt. Nyd denne Barbera d’Asti let afkølet i selskab med italiensk fastfood som pizza, risotto, pasta eller en god rød bøf fra slagteren, hvor det er maden der skal dominere, og vinen blot skal komplimentere måltidet. Beni di Batasiolo Barbera d’Asti 2015 er en mindeværdig vin, som til prisen gør det rigtig godt.

— VinAvisen (16-09-2019)

En blød, lækker, kompleks og meget harmonisk rødvin med duft og smag af modne frugter og fine krydrede noter. Vinen har også en lille forfriskende syre til slut. Et kup til tilbudsprisen.

Årgang 2014

— VinAvisen (25-09-2017)

En meget elegant rødvin med en mild og kompleks frugtduft og en dejlig og saftig smag af blå druer. Der er en fin balance mellem frugt, syre og tanniner. Drik den til en ekstra god kyllinge- eller pastaret.

— FinansBureauet (26-02-2018)

Delikat og finesserig Barbera d´Asti med let støvet næse med noter af læder og tobak og rustik mund med faste tanniner og generøse mængder sort frugt tilsat underspillede noter af vanilje, sort peber og lakrids.

Anbefalede produkter