En koncentreret Sangiovese med typiske appassimento-kendetegn og med en vis elegance og saftig syre.
Smuk, dyb granatrød farve i glasset. I duften er elegante noter af blommemarmelade, roser, nelliker, kakao og træ. Vinen er fyldig, rund, velbalanceret med velintegrerede tanniner. Eftersmagen er lang, frugtig og med et balsamisk touch.
Nyd f. eks. vinen til en gryderet, stegt råvildt eller hårde, modne oste.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Lavet på nøje udvalgte sangiovese-druer fra vinmarker i det bakkede landskab i Emilia Romagna. Efter høsten sorteres druerne og lægges til tørre i mindst syv uger for at øge sukker- og smagskoncentrationen. I slutningen af november afstilkes og presses de tørrede druer nænsomt og hældes på tanke af rustfrit stål, hvor udvalgte gærstammer tilsættes. Udblødning tager tre uger og gæring fortsætter til vinen har opnået en naturlig balance mellem sukker og alkohol. Vinen lagrer på betontanke i seks måneder og tappes derefter på flasker.
Terre Cevico blev grundlagt som et kooperativ i 1963 med vingårde fra provinsen Romagna.
I 1960’erne og 70’erne begyndte Terre Cevico at handle med vin i bulk. Forretningsområdet blev i 80’erne og 90’erne udvidet til også at omfatte handel med vin på flaske og siden 2000 har firmaet produceret kvalitetsvine i såvel kartoner som på flaske.
Terre Cevico opererer i dag hovedsageligt i Emilia Romagna men også med egne vinerier i Veneto, Toscana og Umbrien. Terre Cevico’s vine forhandles i dag i 67 lande verden over, især i Frankrig, Kina, Japan, Storbritannien, USA og sydøst Asien med en omsætning på 147 millioner Euro.
Et fantastisk eventyr som Terre Cevico og deres medlemmer fortsat skriver videre på.