Et spændende udvalg af Appassimento vine produceret efter Amarone-metoden, der koncentrerer saft og kraft i vinene til stor glæde for de fordringsfulde vinelskere.
BARONCINI Leggero Appassimento Puglia IGP
Druerne til Baroncini er omhyggeligt udsøgt og høstet fra vinstokke i den sydøstitalienske vinregion Puglia, som danner hælen i Italien. Jorbunden her er rig på kalk og danner god grobund for vindyrkningen.
Baroncini fremstår intens rød i glasset med fine violette strøg. I duften mødes man af fyldige bæraromaer, intensitet og et lækkert element af chokolade. I munden går noterne fra duften igen, og vinen opleves fyldig og silkeblød med et dejligt krydret element og en lang, vedvarende eftersmag.
Baroncini er en oplagt ledsager til det italienske køkken, en rigtig god bøf eller ostebordet.
Fabiano Negraro Appassimento Rosso Veronese
Druerne til denne vin høstes fuldmodne og bringes til vineriet. Vinen er intens rød i glasset med flot teglfarvet kant. Duften er præget af modne kirsebær og søde krydderier. Smagen er fyldig med store mængder frugt og bløde tanniner. Appassimentostilen er fremtrædende med den bløde struktur og komplekse eftersmag, der vidner om en vin i stor harmoni, hvor der er kælet for alle detaljer.
Vinen kan nydes til al slags kød og ost. Åben gerne vinen et par timer før servering.
* * * * * - VinAvisen
Passo del Sud Appassimento Puglia IGT
Passo del Sud Appassimento har en flot intens rød farve med lilla aftegninger. Bouquet'en er intens og vedholdende med røde bær og et let ristet præg. I ganen fornemmes vinen blød, intens og vedholdende med et dejligt marmeladepræg og masser af rød frugt.
95 point - Luca Maroni
Guldmedalje - Berlin Wine Trophy
Bellanori Corvina Verona er fremstillet ved appassimento-processen, som kommer af "passito", som betyder "at passere" på italiensk. Druerne håndplukkes og bringes til vineriet, hvor de afstilkes og gæres under kontrollerede temperaturer. For at tilføre ekstra dybde og kompleksitet, undergår en del af den unge vin en andengæring på drueskaller. Denne proces intensiverer vinens farve, smag og struktur. Derefter lagrer en del af vinen i tre måneder på egetræsfade, før den tappes på flaske.
Bellanori Corvina stråler i en intens mørkerød farve. Den er kendetegnet ved sin fyldige krop og komplekse bouquet af frugt og krydderier. Vinen er rund og fløjlsblød med delikate noter af vilde bær, der giver en varm, vedholdende smag. En rødvin med en imponerende balance mellem fylde og blødhed.
Nydes bedst til italienske retter, grillet kød, vildt eller lagrede oste.
Castellani-familien er én af grundpillerne i den toscanske vinindustri. Familien ejer flere ejendomme i regionen, som hver især drives separat med stor respekt for de enkelte markers særegenhed.
Druerne til vinen lægges til tørre i 15-20 dage, så den naturlige udtørring, den såkaldte appassimento, sørger for, at sukker- og alkoholindhold øges. Druerne afstilkes og presses herefter. Gæring sker ved kontrolleret temperatur og tager ca. 15 dage.
Intens, rød farve som har en tendens til at blive mere granatrød med alderen. Fyldig og vedholdende duft med modne, mørke bær. Fyldig og harmonisk i munden. Saftig og frugtig.
Den ideelle ledsager til f.eks. kraftige pastaretter, en steg eller lagrede oste.
Luca Maroni 97 point
Lad dig forføre af Passionato Appassimento, en vin der oser af passion og intensitet.
Dette unikke blend er lavet med appassimento-metoden, hvor udvalgte druer tørres delvist, så smagen forstærkes.
Med sin dybe, røde farve og noter af mørke kirsebær, brombær og et hint af chokolade forfører vinen alle sanser. Den fløjlsbløde tekstur og vedvarende eftersmag gør vinen perfekt til lækre retter eller til et øjebliks stilhed og meditation. Du kan kun overgive dig til Passionato Appassimento.
Serveringstemperatur: 16-18°C
NB : Leveres i standard transportkasse
Alle vinene i denne smagekasse er produceret efter den såkaldte ”appassimento-metode”, som også anvendes til egnens berømte Amaronevine. Druerne lægges til tørre i solen og herved fordamper en væsentlig del af væskeindholdet i druerne. På denne måde fremelskes farve, sukkerindhold samt kraft i druerne og resultatet er lækker intens og sødmefuld vin med stor kraft.